
Ikke alle orker å spise frokost, så mye har jeg skjønt. Men jeg tror at mye av grunnen til dette er at den typisk norske frokosten er dønn kjedelig. Brødskiver, knekkebrd, frokostblanding… tørt, brunt og beige og kjedelig.
Såkalte «smoothie bowls» er trendy for tiden, og selv om jeg ikke følger trender så veldig, så er dette en av de jeg måtte hive meg på. Smoothies er jo ikke noe nytt, men for min egen del så blir jeg bare ikke skikkelig mett av å drikke frokost ved kjøkkenbenken, om du skjønner hva jeg mener. Jeg vil sitte ned å spise noe skikkelig.
Løsningen er å lage en tykkere og mer mettende smoothie, og toppe den med noe friskt, fargerikt og crunchy, slik at du også får noe å tygge på. Denne varianten metter godt, og den gir god energi som varer helt til lunsj. Kan virkelig anbefales! Oppskriften kommer her:

Du trenger:
(2-3 porsjoner)
- 2 bananer, i biter (gjerne frossen)
- 1 moden avocado, i biter
- 1 liten mango, i biter
- 60 g babyspinat
- 2-3 dl mandelmelk eller vanlig melk
- 1 ss honning
- ev. 4-5 isbiter
Topping:
- Ferske bær eller annen frukt i biter (jeg brukte banan, mango og frosne bringebær)
- Ca. 2-3 ss frø (jeg brukte chia, linfrø, solsikkefrø og gresskarfrø)
- Ristede kokosflak (valgfritt)
Ha ingrediensene til smoothien i en blender og blend til blandingen er helt jevn. Tilpass mengden melk etter hvor tynn- eller tyktflytende du ønsker den. Hell over i skåler.
Fordel bær eller frukt i biter, frø og ev. kokosflak over toppen og nyt med én gang.
TIPS: gjør klar alle ingrediensene om kvelden før du legger deg, så er det bare å hive alt i blenderen når du står opp. Det eneste du bør vente med til samme morgen, er avocadoen. Den blir fort brun og ulekker etter at den er skåret opp i biter.
Ønsker dere en strålende uke!
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat («mariasaltogsott») og Instagram!

English:
You’ll need
(2-3 servings)
- 2 bananas, sliced (preferably frozen)
- 1 ripe avocado, chopped into chunks
- 1small mango, chopped into chunks
- 60 grams baby spinach
- 200-300 ml almond milk or any other milk
- 1 tbsp honey
- 4-5 ice cubes (optional)
Topping:
- Berries or other fresh fruit, chopped (I used banana, mango and frozen raspberries)
- About 2-3 tbsp seeds (I used chia, linseeds, sunflower and pumpkin seeds)
- coconut flakes (optional)
Place all the ingredients for the smoothie into a blender and blend until totally smooth. Adjust the amount of milk to your taste. Pour into bowls.
Arrange the fruit and seeds on top, and eat straight away.