Enkle sjokolademuffins

Sjokolademuffins_ovenfra

Nystekte muffins på under en halvtime? Denne røren blander du sammen på 1-2-3, og etter 20 minutter i ovnen har du ferske, sjokoladeduftende muffins. Perfekt når du får uventet besøk, eller bare er fysen på kake, men ikke har tid eller er i humør til å starte et bakeprosjekt. Frys gjerne de som blir igjen, så er du bare sekunder i mikroen unna en skikkelig godbit når du måtte trenge det.

Du trenger:

(12 stk.)

  • 250 g hvetemel (bruk ev. halvparten sammalt mel)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 150 g sjokolade, grovhakket
  • 2 dl melk
  • 50 g honning
  • 1 dl matolje, for eksempel raps eller solsikke
  • 1 egg

Sett stekeovnen på 200°C. Gjør klar et brett med 12 muffinsformer.

Ha mel, bakepulver, kakao, vaniljesukker, sukker og sjokoladebiter i en stor bolle.

Mål opp melk, honning og olje og bland det sammen med egget. Hell de våte ingrediensene over i bollen med det tørre, og rør med en skje til alt er godt blandet. Ikke rør mer enn nødvendig. Fordel røren mellom muffinsformene.

Stek på midterste rille i ca. 20 minutter, og nyt!

Muffinsene kan fryses.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Sjokolademuffins_2

English:

You’ll need

  • 250 g plain flour
  • 2 tsp baking powder
  • 2 tbsp unsweetened cocoa powder
  • 100 g regular sugar
  • 150 g chocolate, chopped
  • 200 ml milk
  • 50 g honey
  • 2 tsp vanilla extract
  • 100 ml vegetable oil, such as rapeseed or sunflower
  • 1 egg

Preheat oven to 200°C. Line a muffin tray with 12 paper cases.

Put the flour, baking powder, cocoa powder, sugar and chopped chocolate into a large bowl.

Pour the milk, honey, vanilla and oil into a jug. Add the egg and whisk lightly with a fork. Pour into the bowl with the dry ingredients, and stir with a spoon until everything is well blended. Do not overmix.

Divide the batter between the paper cases, and bake on the middle rack for about 20 minutes. Enjoy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *