
Nystekte muffins på under en halvtime? Denne røren blander du sammen på 1-2-3, og etter 20 minutter i ovnen har du ferske, sjokoladeduftende muffins. Perfekt når du får uventet besøk, eller bare er fysen på kake, men ikke har tid eller er i humør til å starte et bakeprosjekt. Frys gjerne de som blir igjen, så er du bare sekunder i mikroen unna en skikkelig godbit når du måtte trenge det.
Du trenger:
(12 stk.)
- 250 g hvetemel (bruk ev. halvparten sammalt mel)
- 2 ts bakepulver
- 2 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g sukker
- 150 g sjokolade, grovhakket
- 2 dl melk
- 50 g honning
- 1 dl matolje, for eksempel raps eller solsikke
- 1 egg
Sett stekeovnen på 200°C. Gjør klar et brett med 12 muffinsformer.
Ha mel, bakepulver, kakao, vaniljesukker, sukker og sjokoladebiter i en stor bolle.
Mål opp melk, honning og olje og bland det sammen med egget. Hell de våte ingrediensene over i bollen med det tørre, og rør med en skje til alt er godt blandet. Ikke rør mer enn nødvendig. Fordel røren mellom muffinsformene.
Stek på midterste rille i ca. 20 minutter, og nyt!
Muffinsene kan fryses.
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

English:
You’ll need
- 250 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 2 tbsp unsweetened cocoa powder
- 100 g regular sugar
- 150 g chocolate, chopped
- 200 ml milk
- 50 g honey
- 2 tsp vanilla extract
- 100 ml vegetable oil, such as rapeseed or sunflower
- 1 egg
Preheat oven to 200°C. Line a muffin tray with 12 paper cases.
Put the flour, baking powder, cocoa powder, sugar and chopped chocolate into a large bowl.
Pour the milk, honey, vanilla and oil into a jug. Add the egg and whisk lightly with a fork. Pour into the bowl with the dry ingredients, and stir with a spoon until everything is well blended. Do not overmix.
Divide the batter between the paper cases, and bake on the middle rack for about 20 minutes. Enjoy!