
Trenger du en opprydning i grønnsaksskuffen? Det trengte jeg, og i tillegg hadde jeg en hel, rå kylling i kjøleskapet som ikke rakk å bli den påskekyllingen jeg hadde planlagt…
Denne middagen lager du i en fei – noen få minutters hands-on tid er stort sett alt som kreves av deg – resten gjør seg selv i ovnen, i tillegg blir det kun én form å vaske opp etterpå. 😀

Du trenger:
- 1 rå hel kylling (ca. 1,3-1,5 kg)
- 1 kg (eller mer) grønnsaker (jeg brukte potet, søtpotet, pastinakk, rødbete, rødløk og hvitløk)
- olivenolje
- 1 sitron
- noen kvaster frisk rosmarin
- salt og pepper
Sett ovnen på 200C. Ta fram en stor ildfast form eller langpanne.
Skrell grønnsakene og skjær dem opp i biter, og ha dem over i formen. De må ikke være for små, da blir de ferdig stekt før kyllingen. Ringle over litt olivenolje og klem over saften av 1/2 sitron. Bland alt godt sammen.
Skyll kyllingen i kaldt vann og tørk den så med kjøkkenpapir. Istedenfor stuffing bruker jeg 1/2 sitron og hele hvitløksfedd – det gir god smak til kyllingen under steking. Legg kyllingen på toppen av grønnsakene og ha litt olivenolje på den. Putt inn rosmarinkvaster her og der.
Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Tiden avhenger av størrelsen på kyllingen, og på ovnen din. Sjekk om den er ferdig stekt ved å stikke en knivspiss innerst ved låret. Dersom saften som renner ut er helt klar, er kyllingen ferdig stekt. Dersom saften har rødt i seg, eller er grumsete, trenger kyllingen lenger tid i ovnen.
Løft kyllingen ut av formen og sett den på en fjøl eller et serveringsfat. Dersom du vil gjøre grønnsakene litt sprøere – la dem være igjen i formen og sett den tilbake i ovnen. Skru på varmluftsfunksjonen og skru opp temperaturen til 220C. Stek grønnsakene i ytterligere 10 minutter mens kyllingen hviler.
Salte og pepre. Bruk gjerne godt flaksalt!
Server – og nyt!
-Maria
PS: Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Ønsker deg en herlig, ny uke!
