Enkel sukkerbrødskake med krem og syltetøy

Sukkerbrød_3

Hurra – det er snart helg! Heldigvis er det superenkelt å lage en deilig “helgekake”, som for eksempel denne sukkerbrødskaken. Bare pass på å piske egg og sukker lenge nok før du tilsetter resten av ingrediensene. Her har jeg fylt sukkerbrødet helt enkelt med bringebærsyltetøy og pisket krem – verken mer eller mindre. Kaken er lett og luftig, og siden det heller ikke er noen smørglasur med i bildet, føles den ikke så “tung” som mange andre kaker.

Du trenger:

  • 4 egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g syltetøy
  • 2 dl kremfløte (+ ev. 2 ss melis)
  • litt sukker, til dryss

Sett ovnen på 180C. Ta fram en rund 22 cm springform og legg bakepapir i bunnen.

Ha egg og sukker i en miksebolle og visp til en lys og veldig luftig eggedosis. Dette tar ca. 10 minutter med en elektrisk håndmikser.

Sikt inn mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig.

Hell røren over i formen og stek den på midterste rille i ca. 30-40 minutter. Sjekk med en kakenål om kaken er gjennomstekt i midten. Avkjøles helt i formen.

Når kaken er helt avkjølt, løsne den fra formen med en kniv. Ta kaken ut og dra bakepapiret av bunnen. Del kaken i to like tykke deler.

Sett den ene delen på et kakefat eller en tallerken. Bre syltetøyet utover i et jevnt lag. Pisk kremfløten (sammen med melis, om ønskelig) og bre den utover på toppen av syltetøyet. Legg den andre bunnen på, men ikke trykk den for hardt ned slik at fyllet klemmes ut.

Gi kaken et godt sykkerdryss, og server.

-Maria

Sukkerbrød_2

English:

You’ll need:

  • 4 eggs
  • 125 g sugar
  • 125 g plain flour
  • 1 tsp baking powder
  • 150 g jam or conserve
  • 200 ml double or whipping cream (+ 2 tbsp powdered sugar, if you like)
  • regular sugar, for sprinkling

Preheat oven to 180C. Bring out a 22 cm springform tin and line the base with baking parchment.

Place eggs and sugar into a mixing bowl. Whisk until very pale and airy, about 10 minutes with an electric hand whisk.

Sift in the flour and baking powder and fold into the mixture. Try not to knock out the air you’ve whisked into the eggs!

Pour batter into tin and bake on the middle rack for about 30-40 minutes. It’s done when a cake tester comes out clean. Leave to cool in the tin.

Using a sharp knife, release the cake from the sides of the tin. Remove the baking parchment at the base, and divide into two parts horizontally.

Place one of the cakes onto a cake stand or plate. Spread out the jam or conserve in an even layer. Whip cream (with the powdered sugar, if you like) and spread out on top of the jam. Carefully place the other cake on top.

Sprinkle with a little sugar, and serve.

Write a comment

Your email address will not be published.