Pasta med ertepesto, reker og sitron

Ertepesto_2

Dagens oppskrift er middagen du lager på 15 minutter. Perfekt for de dagene du egentlig ikke gidder eller har tid til å lage mat! De fleste tror at jeg elsker å lage middag hver dag bare fordi jeg er matblogger, men det stemmer ikke… Vi har alle dager hvor vi er fristet til å sette en frossenpizza i ovnen, jeg kan gjerne være den første til å innrømme det. Men: denne retten kan settes på bordet på kortere tid enn det tar å varme opp ovnen og steke en frossenpizza, bare så det er sagt. Og siden jeg har noen slike lyn-måltider «i ermet» blir heller slike retter min foretrukne hurtigmat. 🙂

Ertepesto_3

Du trenger:

(3-4 porsjoner)

 • 350 g pasta
 • 300 g frosne grønne erter
 • 150 g kremost (jeg bruker kremost med hvitløk og urter her)
 • saften fra 1 sitron
 • 1 hvitløksfedd, presset
 • salt og pepper
 • 200 g reker eller sprøstekt bacon
 • sitronbåter, til servering

Kok pasta etter anvisning på pakken.

I mellomtiden koker du opp vann en liten kjele. Når vannet i den lille kjelen begynner å koke, har du i de frosne ertene. La dem koke i 1-2 minutter, og hell dem så i en sil eller et dørslag. (Ta til side en håndfull erter hvis du vil ha noen på toppen til slutt.) Ha de varme ertene, kremost, sitronsaft og hvitløk over i en bolle og mos blandingen med en stavmikser. Du kan alternativt bruke en blender eller food processor. Smak til med salt og pepper.

Når pastaen er ferdig tar du ut litt av kokevannet i en kopp. Hell av resten av vannet, og ha pastaen tilbake i kjelen. Rør inn ertepestoen slik at den blir godt fordelt. Tilsett litt av pastavannet dersom det virker for tørt.

Ha pastaen over i skåler eller på tallerkner, og legg på noen reker om du ønsker. Sprøstekt bacon er også perfekt topping her.

Servér gjerne sitronbåter ved siden av, så kan man klemme over litt ekstra sitronsaft hvis man vil.

-Maria

P.S: Det lekre serviset i French country-stil er fra Astier de Villatte, og kan fåes hos Balzac i Oslo. Jeg er ikke sponset av dem, men har fått låne noen vakre rekvisitter. 🙂

P.P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Ertepesto_1

English:

(3-4 servings)

 • 350 g pasta
 • 300 g frozen green peas
 • 150 g cream cheese (I use garlic and herb cream cheese here)
 • juice from 1 lemon
 • 1 garlic clove, minced
 • salt and pepper
 • 200 g cooked prawns (or crispy bacon)
 • lemon wedges, to serve

Cook pasta according to pack instructions.

In the meantime, bring a small pan of water to the boil. Tip in the frozen peas and cook for 1-2 minutes. Drain in a colander.

Put the warm peas (reserve a handful of you want some whole for topping later), cream cheese, lemon juice and garlic into a bowl and mash with a stick blender. Alternatively use a blender or food processor. Season to taste.

When the pasta is cooked, reserve a cup of the cooking water before draining the pasta. Return the pasta to the pan, and stir in the pea pesto. Add a splash or two of the pasta cooking water if it looks dry.

Transfer to bowls or plates, and top with some prawns. Crispy bacon is also perfect here…

Serve with lemon wedges on the side.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *