Jordbærcookies

Jordbærcookies_2

Oppskriften på disse herlige jordbærcookiesene fant jeg i den siste boken til Ina fra bloggen Mat på bordet. Jeg plukket den med meg da jeg så den på Mammut-salget forleden, og jeg må si jeg er mektig imponert over Ina. Boken er fylt med fantastiske oppskrifter på hverdagsmat, og personlig inspirerer den meg til å spise mer grønnsaker. Ina bruker masse forskjellige grønnsaker i oppskriftene sine, og de fargerike bildene gjør at maten frister veldig!

Siden i boka med jordbærcookies satte jeg en post-it lapp på med en gang – jeg hadde nemlig en halv kurv jordbær i kjøleskapet som ropte på å bli brukt før det var for sent. Resultatet ble deilige scones-aktige småkaker med små jordbær-konfetti her og der; perfekt til en kopp te eller kaffe.

Oppskriften er tatt fra Ina-Janine Johnsens bok Mat på bordet – fra morgen til kveld. (Den eneste endringen jeg har gjort fra Inas oppskrift, er å redusere mengden mel littegrann, siden min deig ble litt tørr.)

Du trenger:

  • 100 g jordbær, renset
  • 1 ts sitronsaft
  • 250 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g kaldt smør
  • 1 1/2 dl fløte
  • perlesukker, til pynt (valgfritt)

Forvarm stekeovnen til 180 C.

Skjær jordbærene i små biter. Ha bitene i en liten bolle og bland dem med sitronsaft. Sett til side så lenge.

Bland hvetemel, sukker og bakepulver i en bolle. Skjær smøret i små biter og ha det i melblandingen. Bruk fingrene til å smuldre smøret helt til blandingen ligner brødsmuler. (Hvis du vil, kan du bruke en food processor til dette.) Tilsett fløte og jordbær, og rør sammen. Vær litt forsiktig når du rører, slik at jordbærbitene ikke moses.

Bruk en iskremskje til å lage like store kuler av deigen. Sett dem utover to stekebrett dekker med bakepapir. Dryss over litt perlesukker.

Cookiesene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. La dem avkjøles på en rist.

Så er det bare å nyte dine nystekte jordbærcookies!

Ha en super helg alle sammen. 🙂

-Maria

P.S: Den lekre koppen i French country-stil er fra Astier de Villatte, og kan fåes hos Balzac i Oslo. Jeg er ikke sponset av dem, men har fått låne noen vakre rekvisitter. 🙂

P.P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Jordbærcookies_1

English:

(The recipe adapted from THIS book)

You’ll need:

  • 100 grams fresh strawberries
  • 1 tsp lemon juice
  • 250 grams plain flour
  • 100 grams regular sugar
  • 2 tsp baking powder
  • 100 grams cold butter
  • 150 ml single or double cream
  • pearl nib sugar, to decorate (optional)

Preheat the oven to 350F / 180C.

Cut the strawberries into small dice. Put in a small bowl with the lemon juice and set aside.

Mix together the flour, sugar and baking powder in a large bowl. Cut the butter into small pieces and add to the bowl. Rub the butter into the flour mixture until the mixture resembles bread crumbs. (You can use a food processor for this, if you like.) Add the cream and stawberries, and gently stir to mix. Be careful not to mash the strawberries too much.

Use an ice cream scoop to make equally sized mounds from the mixture. Arrange onto one or two lined baking trays and sprinkle with pearl nib sugar, if you like.

Bake on the middle rack for about 15 minutes. Transfer to a wire rack to cool.

Enjoy the cookies with a lovely cup of tea or coffee.

Write a comment

Your email address will not be published.