
Disse havremuffinsene er supre i matboksen, eller som mellommåltid til sultne store eller små. Hvis det blir noen igjen kan de fryses, så er det bare å ta opp en og en etter hvert som behovet melder seg.
Jeg fikk lov til å dele denne oppskriften i et gjesteinnlegg på bloggen til Camilla, bedre kjent som Treningsfrue, tidligere i dag. Jeg er så imponert over energien hennes, og skjønner godt at hennes tusen daglige lesere blir inspirert til å komme seg opp av sofaen. Besøk henne gjerne, du finner Treningsfrue HER.
Ok, over til havremuffinsene! Her kommer oppskriften.
Du trenger:
(ca. 10 stk.)
- 3 egg
- 1 1/2 dl honning eller agavesirup
- 1 dl matolje, f.eks. solsikke- eller rapsolje
- 1/2 ts salt
- 2 dl yoghurt naturell
- 3 dl lettkokte havregryn
- 1 1/2 dl sammalt fin hvete
- 1 1/2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
Sett ovnen på 220 C. Ta fram et muffinsbrett og egg papirformer i brettet. Røren gir ca. 10 muffins, men det kommer an på hvor store former du bruker.
Ha eggene i en bolle sammen med honning eller sirup, olje, salt og yoghurt naturell og rør det godt sammen.
Tilsett havregryn, begge typer mel og bakepulver. Rør til alt er godt blandet, men ikke rør mer enn nødvendig.
Fordel røren i papirformene i brettet, de skal være minst tre-kvart fulle. Stek havremuffinsene i ca. 16-18 minutter.
Nyt den helst mens de fortsatt er lune, men de kan også fryses så snart de er avkjølte.
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Tusen takk for inspo Maria – disse ble tatt godt imot av leserne mine:) God helg til deg!!!
Hei Camilla – ja det ser ut som de falt i smak! Takk til deg og leserne dine :-*
Ha en strålende helg!
Maria
Bakte disse igår, enkle og supergode til frokost:)
Hei Maria, så hyggelig å høre!
God helg 🙂
Hei. Tusen takk for oppskrift, disse var knallgode! Tenkte å bake disse på nytt i dag. Jeg ser at jeg har et par brune bananer liggende – tror du det hadde gått an å bytte ut honning med bananer?
Hei Anida, takk for hyggelig kommentar! Jeg har ikke prøvd med bananer istedet for honning, men begge deler er søte, «våte» ingredienser, så jeg har stor tro på at det skal gå helt fint! Gi meg gjerne tilbakemelding hvis du prøver. 🙂
-Maria
Hei igjen, og takk for raskt svar! Det fungerte kjempebra å bytte ut honning med bananer. Jeg tilsatte en ts vaniljesukker også. Takk igjen for super oppskrift 🙂
Takk for tilbakemeldingen, Anida! 🙂