Fantastisk veggis-lasagne

(Scroll for English)

Veggi lasagne_1

Neida, jeg har ikke blitt veggis, men kjøttfrie middager har vi alle godt av innimellom. Lasagne uten kjøtt kan vel ikke være noe godt, tenker du kanskje. Men det kan jeg love deg at det er. Her har jeg fylt lagene mellom lasagneplatene med gulrot, søtpotet og pastinakk i tomatsaus. Du trenger ikke koke hvit saus, her er den hvite sausen veldig forenklet, du bare rører sammen ricotta, crème fraîche og parmesan sammen med egg. Faktisk så trenger du ikke en eneste kasserolle, kun en ildfast form til selve lasagnen! Oppvaskvennlig oppskrift også, med andre ord.

Du trenger:

  • 230 g gulrot (ca. 3 store)
  • 450 g søtpotet (ca. 1 stor)
  • 200 g pastinakk (ca. 2 middels store)
  • 1 ts hver av tørket timian og oregano
  • 500 g tomatsaus (bruk din favoritt)
  • 2 ss tomatpuré
  • 250 g ricotta
  • 200 g crème fraîche
  • 2 egg
  • 2 håndfuller revet parmesan (ca. 75 g)
  • 12-15 lasagneplater (jeg bruker fullkornspasta)

Sett ovnen på 190 C.

Riv gulrot, søtpotet og pastinakk på et rivjern, eller bruk en food processor til dette. Har du food processor går dette superfort.

Ha de revne grønnsakene i en stor bolle sammen med krydder, tomatsaus og tomatpuré. Salt og pepre rikelig og bland godt.

I en annen bolle blander du sammen ricotta, crème fraîche, egg og det meste av parmesanosten (spar litt til toppen).

Smør en lasagneform eller annen ildfast form med smør eller olje. Ha i 1/3 av grønnsaksblandingen og bre den utover i et jevnt lag. Dekk overflaten med lasagneplater, og tøm 1/3 av den hvite sausen over. Bre det godt utover. Ha neste 1/3 av grønnsaksblandingen oppå sausen, dekk til med lasagneplater igjen. Gjenta prosessen, og avslutt med et lag lasagneplater med den siste 1/3 hvit saus på toppen. Dryss over resten av parmesanosten og sett formen i ovnen i ca. 40-50 minutter. Hvis den ser ut til å bli for mørk på toppen underveis – dekk til med et ark bakepapir resten av steketiden.

Serveres gjerne med en grønn salat og litt godt brød.

Tips: Lasagnen kan fryses ned, stekt eller ustekt.

Ha en fortsatt fin uke!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Veggi lasagne_3

English

You’ll need:

  • 230 g carrots (about 3 large)
  • 450 g sweet potato (about 1 large)
  • 200 g parsnip (about 2 medium)
  • 1 tsp each dried thyme and oregano
  • 500 g tomato sauce (use your favorite)
  • 2 Tbsp tomato purée
  • 250 g ricotta
  • 200 g crème fraîche
  • 2 eggs
  • 2 handfuls freshly grated Parmesan (about 75 g)
  • 12-15 dried lasagne sheets (I use wholewheat)

Preheat oven to 190 C.

Peel and grate the vegetables. I use a food processor for this to save time.

Put the grated veggies into a large bowl and stir in the herbs, tomato sauce and tomato purée. Season liberally.

In another bowl, mix the ricotta, crème fraîche, eggs and most of the grated Parmesan.

Put 1/3 of the vegetable mixture into the base of a lightly oiled 2-litre heat proof dish, followed by a layer of lasagne sheets, then 1/3 of the ricotta mixture. Repeat the layers, finishing with a layer of ricotta mixture and the remaining Parmesan sprinkled over. (Note: can be frozen at the stage for up to 3 months.)

Bake in the preheated oven for 40-50 minutes. If it darkens too quickly, cover with a sheet of baking parchement.

Serve with a green salad, if you like, and some really good bread.

Write a comment

Your email address will not be published.