Avocadofrokost med eple og nøtter

(Scroll for English.)

Avocadofrokost_2

En avocado-bølge skyller over matverden for tiden, og det er slett ikke så merkelig. Ikke bare er avocadoen fantastisk sunn; den er kan også brukes på så utrolig mange forskjellige måter. Det som er trendy nå for tiden, er å skjære den i skiver eller delvis mose den, og ha den utover toast eller annet brød. Har man på litt pepper og flaksalt får man et kjempegodt, næringsrikt og mettende måltid.

Denne oppskriften kan varieres i det uendelige med krydder, urter, nøtter og frukt. Jeg velger vaniljepulver, men det blir også supergodt med litt kardemomme eller mynte, og bruk gjerne ananas, mango eller bær istedet for eple.

Du trenger:

(2 porsjoner)

 • 1 moden avocado
 • ca 1/4 agurk
 • 1 eple
 • 1 håndfull babyspinat (ev. bruk frossen spinat)
 • saften av 1 lime
 • 1/4 ts vaniljepulver (valgfritt)
 • en liten håndfull nøtter (jeg bruker valnøtter og hasselnøtter), grovhakket
 • ev. frysetørrede bringebær, eller frisk frukt eller bær

Fjern stein og skall fra avocadoen. Skjær eple og agurk i biter. Ha alle ingrediensene bortsett fra nøtter og ev. bær i en blender eller food processor, eller bruk en stavmixer. Kjør maskinen til blandingen er sånn noenlunde jevn. Fordel den så i to skåler og dryss over hakkede nøtter. Tips: hvis du vil gjøre nøttene litt ekstra crunchy, rist dem litt i en tørr stekepanne. Jeg drysser også over litt frysetørrede bringebær for litt sødme og farge, men det gjør du som du vil med. 🙂

Og det var det! Avocadofrokosten holder meg mett ganske så lenge, og er et supert alternativ til müsli eller brødskiver.

Visste du dette om avocado?

-den er full av fiber

-den inneholder de gode fettstoffene som er gunstig for oss

-den er rik på proteiner

-den innholder både E-, B- og C-vitaminer

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Inspirasjonen til denne oppskriften fikk jeg fra denne boken av Anette Harbech Olesen.

Avocadofrokost_1

English

You’ll need:

(serves 2)

 • 1 ripe avocado
 • about 1/4 cucumber
 • 1 apple
 • 1 handful baby spinach
 • juice from 1 lime
 • 1/4 tsp vanilla powder (optional)
 • small handful nuts (I use walnuts and hazelnuts), roughly chopped
 • freeze dried raspberries, or fresh fruit or berries (optional)

Peel the avocado and roughly chop. Roughly chop the apple and cucumber. Put all the ingredients minus the nuts and berries into a food processor or blender. Whizz until everything is crushed, and smooth enough to suit your preference. Divide between two bowls and sprinkle over the nuts and berries, if using. Tip: toast the nuts in a dry frying pan to make them more crunchy.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *