Brokkolikaker med tomatsalat

Brokkolideller_2

Prøver du å spise litt grønnere? De fleste av oss ønsker det kanskje, men det er ikke alltid like lett i praksis. Jeg er ingen vegetarianer eller veganer, men det å ha flere kjøttfrie dager er både sunt, pengebesparende og miljøvennlig.

Disse broccolikakene er fantastisk gode og er i tillegg kjempeenkle å lage. Kjør på med chili om du liker det, eller dropp den helt hvis du foretrekker en mildere smak. Hvis du har tid, anbefaler jeg å lage dobbel porsjon når du først er i gang, disse tåler fint noen uker i fryseren!

Inspirasjonen til denne oppskriften fikk jeg av dyktige Anette fra Danmark, som driver nettstedet Mat for Livet. Jeg var så heldig å bli kjent med henne da jeg var på en foto-workshop i Venezia i fjor høst. Takk, Anette! Sjekk gjerne siden hennes hvis du er opptatt av sunn mat.

Her kommer oppskriften:

Brokkolideller_liggende

Du trenger:

 • 1 stor broccoli
 • 1 rødløk eller en bunt vårløk
 • 2 hvitløksfedd, presset
 • finrevet skall av 1/2 sitron
 • chili etter smak (hakket fersk eller tørket, jeg bruker noen klyper tørkede chiliflak)
 • 50 g malte mandler eller mandelmel
 • 50 g revet parmesan
 • en liten bunt bladpersille, finhakket
 • 1/2 – 1 ts paprikakrydder
 • salt og pepper
 • 1 ss olivenolje
 • 2 egg
 • 3 ss maisenna
 • olje, til steking

Sett ovnen på 160 C.

Del eller skjær broccoli og rødløk opp i mindre biter og putt dem i en food processor. Kjør til det er finhakket og ha det over i en stor bolle.

Tilsett hvitløk, finrevet sitronskall, chili, malte mandler, parmesan, bladpersille, paprika, salt og pepper, olivenolje, egg og maisenna og rør alt godt sammen. Hvis blandingen din er veldig løs, tilsett litt mer maisenna. (Vanninnholdet i broccoli kan variere litt.)

Varm litt olivenolje, kokosolje eller annen olje i en stekepanne og stek broccolikakene ved å forme små boller av blandingen. Brun dem godt på begge sider før du har dem over i en ildfast form. De er litt skjøre, så ikke vær for voldsom med stekespaden.

Når hele blandingen er stekt, sett formen med broccolikakene i ovnen i ca. 10-15 minutter. Klare til servering!

Jeg liker å spise disse med en enkel tomatsalat, og jeg innrømmer gjerne at jeg kjøper de pakkene med ferdig vasket og preppet salat! Ha salaten utover et fat, legg noen skivede tomater eller halverte cherrytomater her og der, og server med broccolikakene. Litt yoghurt naturell og godt brød og smør er også godt tilbehør.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Brokkolideller_3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *