Banancookies

(Scroll for English.)

Banancookies_

Jeg får aldri nok av gode oppskrifter på cookies, og i dag deler jeg det nye tilskuddet i «familien»! Disse cookiene er søtet med banan, og trenger derfor ikke så mye sukker. I tillegg er de stapfulle av havregryn, så de funker fint som energipåfyll med litt mer langvarig energi enn det klassiske cookies kan tilby. Overrask barna med en slik i matboksen på fredag, eller ta dem med i sekken hvis dere skal på tur i helgen. Eller gjør som meg, nyt dem med en kopp kaffe når du kjenner at lunsjsulten kommer krypende, men klokka er bare 10.30…

Banancookies_åpnet

Du trenger:

(ca. 30 cookies)

  • 180 g hvetemel
  • 290 g havregryn
  • 1/2 ts malt kanel (valgfritt)
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 220 g smør, romtemperert
  • 150 g lyst brunt sukker
  • 1 stort egg
  • 240 g most banan (ca. 2 store eller 3 mindre bananer, viktig at de er veldig modne!)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (valgfritt)
  • 200 g hakket sjokolade (valgfritt)

Forvarm ovnen til 180 C, varmluft hvis mulig. Gjør klar 2-3 stekebrett med bakepapir.

Ha mel, havregryn, kanel, natron og salt i en bolle og bland det godt.

Ha smør og sukker i en annen bolle og miks til det blir lyst og luftig, ca. 4-5 minutter.

Tilsett egget og most banan (og ev. vaniljeekstrakt), og miks til det er blandet inn. Ha i melblandingen  og miks bare til den er godt blandet inn. Hvis du bruker sjokoladebiter også, blandes de inn til slutt.

Lag klatter av deigen (ca. 1 1/2 ss per) og ha dem utover brettene med god avstand mellom hver. Jeg bruker en iskremskje til dette, da er det lettere å få like store cookies.

Stek cookiene på midterste rille i ca. 15 minutter. De skal få en fin, gyllenbrun farge. Avkjøl dem på brettet i 5 minutter før du har dem over på en rist til videre avkjøling.

Nytes gjerne mens de er fotsatt lunkne…

Tips: disse smaker best samme dag de lages, og egner seg ikke til oppbevaring i en kakeboks i flere dager. Men de egner seg derimot godt til frysing, så frys ned i små plastposer, så er det fort gjort å fylle tursekken en annen dag.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Banancookies

English

You’ll need:

(yield: 30 cookies)

  • 180 g plain flour
  • 290 g oats
  • 1/2 tsp ground cinnamon (optional)
  • 1 tsp bicarbonate of soda (baking soda)
  • 1/2 tsp salt
  • 220 g butter, at room temperature
  • 150 g light soft brown sugar
  • 1 large egg
  • 240 g mashed banana (2 large or 3 smaller bananas, very ripe!)
  • 1 tsp vanilla extract (optional)
  • 200 g chopped chocolate (optional)

Preheat the oven to 180 C (350 F). Line 2-3 baking trays with baking parchment.

Put the flour, oats, cinnamon, bicarb and salt into a bowl and blend well.

Put the sugar and butter into a mixing bowl and beat until light and fluffy, about 4-5 minutes.

Add the egg and mashed banana (and vanilla extract, if using), and beat until well blended. Add the flour mixture and beat until just mixed in, do not overmix. If using chocolate, mix that in too.

Scoop the dough onto the lined baking trays, allowing some space in between each cookie. Bake on the middle rack for about 15 minutes, or until golden.

Let the cookies cool for a few minutes on the baking trays, then transfer to a wire rack to cool completely.

These are best on the same day they are made, but they freeze well.

Enjoy!

2 kommentarer

  1. Hei! Tror du at man kan redusere smør og sukker uten at det går utover smaken?

    1. Marias Salt og Søtt

      Hei Ella! Jeg har ikke prøvd, men reduserer man mengden smør vil røren bli tørr. Sukkeret, derimot, tror jeg du kan redusere litt uten at det har så mye å si. 🙂

      -Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *