Nøttesmør med kakao

(Scroll for English.)

Nøttepålegg_cappalen2

Er du som meg, som liker søtt pålegg, men prøver å styre unna? Dette nøttepålegget med kakao tilfredsstiller søtsuget uten at man trenger å få dårlig samvittighet. Nøtter i sin rå tilstand inneholder sunne fettstoffer vi trenger, og du kan selv tilpasse type søtning og olje som det passer deg.

Dette nøttepålegget smaker nydelig med bananskiver på, og har du noen bær i tillegg, så bruk dem også. Jeg synes også at dette er «innafor» på ungenes matpakke, det gir god og langvarig energi til resten av skoledagen.

Tusen takk til Anette fra Mat for Livet for inspirasjonen til denne oppskriften!

Du trenger:

• 100 g mandler
• 100 g hasselnøtter
• 2 ss kakao
• 2-3 ss honning, melis eller annen søtning
• 1 ss vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljepulver
• Ca. 3-4 ss rapsolje eller kokosolje
• Ev. litt vann

Ha nøttene i en food processor eller blender og kjør maskinen til de er finmalte og begynner å klumpe seg sammen. Skrap ned fra sidene noen ganger underveis.
Tilsett kakao, honning og vanilje og kjør maskinen igjen til alt er godt blandet. Tilsett olje gradvis til du ser at blandingen begynner å se smørbar ut. Hvis den fortsatt virker for tørr, kan du justere konsistensen med litt vann.
Ha nøttesmøret over i et rent glass med lokk og oppbevar det i kjøleskapet.

Håper dere alle får en finfin fredagskveld, og en deilig helg! 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Nøttesmør

English:

You’ll need:

  • 100 g almonds
  • 100 g hazelnuts
  • 2 tbsp unsweetened cocoa powder
  • 2-3 tbsp honey, icing sugar or other sweetener of your choice
  • 1 tbsp vanilla extract or 1 tsp vanilla powder
  • about 3-4 tbsp rapeseed oil, canola or coconut oil
  • a little water, if necessary

Place the nuts into a food processor or blender and whizz until very finely ground and starting to clump together. Scrape down the inside of the bowl as you go.

Add the cocoa, honey/sweetener and vanilla and whizz until everything is well blended. Add the oil gradually until the mixture gets a spreadable texture. If it still looks to dry, add a little water to adjust the consistency.

Transfer to a clean jar with a lid and store in the fridge.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *