Quinoasalat med skinke, egg og gresskarkjerner

Restesalat_3

Trenger du en opprydning i kjøleskapet? Dagens lunsj besto av en liten rest kokt quinoa fra gårdagens middag, biter av påleggsskinke som gikk på siste verset, et par sylteagurker og en bit paprika fra nederst i grønnsaksskuffen. Jeg smakssatte med krydder, sitronsaft og olivenolje, og toppet det hele med et par kokte egg og en håndfull gresskarkjerner. Salaten kan serveres lun eller kald, og smaker kjempegodt i matboksen. Så enkelt kan det være å bruke restemat som ellers ville havnet i søpla!

Oppskriften under trenger ikke å følges slavisk, bytt ut her og der og bruk det du har tilgjengelig.

Du trenger (for eksempel):

(per porsjon)

  • 2 dl kokt quinoa (eller kokt ris, bygg eller bulgur)
  • 3-4 skiver oppskåret skinke
  • 2 mini sylteagurker, i biter
  • en liten bit paprika, i biter
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 2-3 ts olivenolje
  • salt og pepper
  • 1-2 kokte egg, i båter
  • en liten håndfull gresskarkjerner (eller bruk andre frø, eller hakkede nøtter)
  • ev. hakkede krydderurter

Bland sammen quinoa, skinke, sylteagurk og paprika i biter. Ringle over sitronsaft og olivenolje og bland det inn. Smak til med salt og pepper.

Ha alt over i en skål eller på en tallerken, og topp med kokt egg, gresskarkjerner og ev. hakkede krydderurter.

Så er det bare å nyte en sunn, god og mettende lunsj. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

restesalat2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *