Godt og smakfullt nytt år!

Laksesalat_1

I dag vil jeg takke alle dere som er innom her – tusen takk for følget gjennom 2015, og tusen takk for alle tilbakemeldinger og kommentarer – jeg setter pris på dem alle! Jeg håper du vil følge meg videre inn i det nye året, det er mye spennende på gang… 😀

Årets siste innlegg hos Marias Salt & Søtt er mest «søtt», rett og slett fordi Topp 10-listen over de mest leste oppskriftene på bloggen er i den søte kategorien! Konklusjonen min er, etter å ha sett på statistikken for året som vi nå skal legge bak oss, at mine lesere har en forkjærlighet for kaker og desserter… På bildet over ser dere mine personlige favoritt fra 2015 – sommersalat med laks, rødbeter og ruccola – oppskriften finner du HER.

Årets mest leste oppskrift var karameller med havsalt. Det er en «gammel» oppskrift på bloggen, men den stiger alltid på statistikken når det nærmer seg jul. I år så jeg interessen for disse karamellene øke allerede i slutten av november, og jeg har fått masse gode tilbakemeldinger på oppskriften. Gjengangeren blant kommentarene er «Nå fikk jeg endelig til å lage karameller!» – slikt er så utrolig hyggelig!

Karamell_skjæres opp

Andremann på topplisten er denne herlige og lettvinte sitrondesserten. Jeg forstår godt hvorfor den er så høyt opp på listen, den er superenkel og rask å lage, og i tillegg helt fantastisk god.

Sitrondessert_2

En annen av mine personlige favoritter er denne sunnere sjokoladefudgen, den føles så syndig at det er vanskelig å tro det er sant når man leser ingredienslisten! Anbefales virkelig hvis du ikke har prøvd dem ennå!

Sunn fudge__feat

En saftig sjokoladekake med «det lille ekstra» er visst heller ikke å forakte blant mine lesere, og denne sjokoladekaken for voksne er på 4. plass:

Sjokomandelkake_5

Polarbrød er populært hele året, og denne fluffy og litt sunnere varianten av polarbrød slo an hos dere. Perfekt til matpakka, eller «anytime», egentlig!

Polarbrød_1

Høstens «vinner» var gresskarkake. Det er helt tydelig at flere og flere av dere kjøper og lager gresskarlykter til Halloween, og dermed får gresskarkjøtt til overs. Denne gresskarkaken med glasur er så saftig og god:

Gresskarkake_på svart fat

Hjemmelagede nøttesmør har blitt populært, og dette mandelsmøret ligger på 7. plass for 2015. Ikke så rart, spør du meg, for det er kjempegodt!

Mandelsmør_1

Disse herlighetene kalte jeg «boller med havregryn, banan og vanilje», og de ble mottatt med store smil her hjemme:

Bananboller_3

En av lesernes sommerfavoritter var denne friske og sommerlige bærkaken! Perfekt for dem som har forskjellige bær som må brukes opp:

Hagens grøde_alt

På 10. plass finner vi en av barnas favoritter, nemlig havrelapper. De kan kanskje minne litt om amerikanse pannekaker, men disse er grovere og mer mettende, og passer fint til helgefrokosten. Blir det noen til overs kan de fryses, eller brukes i matpakken neste dag. 🙂

Havrelapper_1

Jeg setter enormt pris på at nettopp DU stikker innom min lille blogg, og hvis du har ønsker eller forslag til oppskrifter eller annet til året som kommer, så setter jeg stor pris på en kommentar her under, eller en mail (maria (at) ordsomsmaker.no). 😀 Magefølelsen min sier at 2016 blir et fabelaktig år – spennende, givende og fantastisk!

Da gjenstår det bare å ønske dere alle et riktig godt og smakfullt nytt år, og på gjensyn!

Maria i Heidis fest_m glass_lys

-Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *