
Man trenger ikke å anstrenge seg så veldig for å lage noe litt annerledes til julemåltidet! Litt godt brytebrød gjør seg til de fleste typer mat, og dette «juletreet» kan alle lage, i hvert fall hvis man kan sette en gjærdeig. Server det til julefrokosten, en deilig suppelunch eller hvorfor ikke til en av romjulsmiddagene?

Det er enkelt å lage et brytebrød-juletre – bruk oppskriften på dine favorittrundstykker, eller bruk en av de som finnes her på bloggen.
Bare klikk på navnet for å komme til oppskriften:
- Grove rundstykker med eple og ost
- Fine, myke rundstykker
- Rødvinsbrød med valnøtter
- Skikkelig grove rundstykker med hel rug, frø og avregryn
- Reste-rundstykker
Når deigen har hevet første gang, former du den helt enkelt til små rundstykker. Legg rundstykkene på et bakepapirdekket stekebrett i juletre-form.
Start øverst med toppen, og jobb deg nedover ved å lage ett rundstykke ekstra for hver rad. Lag treet så stort eller lite du vil.
Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la det etterheve i ca. 20-30 minutter.
Jeg penslet med helmelk før jeg stekte brytebrødet på 200 C i ca. 25 minutter.
Nytes gjerne mens brødene fortsatt er litt varme, eller avkjøl helt. Du kan gjøre dem lune igjen rett før servering ved å ha dem i ovnen på lav temperatur (120-140 C) i ca. 10 minutter.
Alternativt kan du pakke hele inn i plast, og fryse det til en passende anledning. 🙂
Ha en fortsatt fin førjulstid – nå er det ikke lenge igjen…
-Maria
P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!
