Brytebrød til julebordet

Julebrytebrød2

Man trenger ikke å anstrenge seg så veldig for å lage noe litt annerledes til julemåltidet! Litt godt brytebrød gjør seg til de fleste typer mat, og dette «juletreet» kan alle lage, i hvert fall hvis man kan sette en gjærdeig. Server det til julefrokosten, en deilig suppelunch eller hvorfor ikke til en av romjulsmiddagene?

Julebrytebrød_3

Det er enkelt å lage et brytebrød-juletre – bruk oppskriften på dine favorittrundstykker, eller bruk en av de som finnes her på bloggen.

Bare klikk på navnet for å komme til oppskriften:

Når deigen har hevet første gang, former du den helt enkelt til små rundstykker. Legg rundstykkene på et bakepapirdekket stekebrett i juletre-form.

Start øverst med toppen, og jobb deg nedover ved å lage ett rundstykke ekstra for hver rad. Lag treet så stort eller lite du vil.

Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la det etterheve i ca. 20-30 minutter.

Jeg penslet med helmelk før jeg stekte brytebrødet på 200 C i ca. 25 minutter.

Nytes gjerne mens brødene fortsatt er litt varme, eller avkjøl helt. Du kan gjøre dem lune igjen rett før servering ved å ha dem i ovnen på lav temperatur (120-140 C) i ca. 10 minutter.

Alternativt kan du pakke hele inn i plast, og fryse det til en passende anledning. 🙂

Ha en fortsatt fin førjulstid – nå er det ikke lenge igjen…

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Julebrytebrød

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *