Helt fantastisk gode og fudgy brownies

(Scroll for English.)

Fudge brownies

Man kan aldri ha for mange brownie-oppskrifter, spesielt hvis de bare blir bedre og bedre for hver man prøver… Dette var en ny høydare da jeg testet den for første gang her forleden; fantastisk fudgy brownies, som man etter første bit tenker er såpass mektig at man bare klarer én liten bit, men så ender man likevel opp med en til, og en til, og en til … Nam.

Oppskriften er hentet fra Manuelas bakebibel, med bare noen mindre endringer.

Du trenger:

  • 225 g smør
  • 475 g sukker
  • 4 store egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 90 g rismel eller vanlig hvetemel
  • 130 g kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts instant espresso kaffepulver (valgfritt)
  • evt. 250 g hakket sjokolade og 100 g hakkede valnøtter eller andre nøtter du liker (valgfritt)

Sett ovnen på 180˚C og kle en 20 x 40 cm form med bakepapir.

Ha smør i en kjele og smelt det på lav varme. Når smøret er smeltet tilsettes sukker, rør i kjelen til sukkeret er nesten oppløst, ca. 30 sekunder. Hell røren over i en stor bolle og la den avkjøles i 2-3 minutter.

Visp egg og vaniljeekstrakt lett sammen i en annen bolle og rør det deretter inn i det smeltede smøret, men rør så lite som mulig.

Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver, salt og espresso kaffepulver og bland det inn i røren. Hvis du bruker sjokolade og nøtter tilsetter du dette nå, og rører det forsiktig inn med en slikkepott.

Hell røren i den bakepapirkledde formen og sett den inn i ovnen. Stek kaken i 30 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen. Hvis du ikke skal spise dem med en gang: dekk til med lokk eller folie og la kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.

Skjær opp i biter og nyyyt….

På bildene her «pynter» jeg med mitt favorittgodis for tiden, nemlig lakris overtrukket med salt karamellsjokolade… (fra Johan Bülow).

Ha en fin 1. adventsuke!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Fudge brownies nær

English

You’ll need:

  • 225 g butter
  • 475 g granulated sugar
  • 4 large eggs
  • 2 tsp vanilla extract
  • 90 g rice flour or plain flour
  • 130 g pure unsweetened cocoa powder
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 tsp salt
  • 1 tsp instant espresso powder (optional)
  • 250 g chopped chocolate and 100 g chopped nuts (optional)

Preheat the oven to 180˚C (350 F) and line a 20 x 40 cm brownie pan with baking parchment. 

Put the butter into a saucepan and place on a low heat. When the butter had melted. add the sugar and stir for 30 seconds. Transfer to a large bowl and let cool for 2-3 minutes.

Put the eggs and vanilla into a small bowl and whisk until combined. Pour into the melted butter mixture and stir until everything is well blended, but don’t stir any more than necessary. 

Sift in the flour, cocoa powder, salt and espresso powder (if using) and fold into the mixture. Fold in the chopped chocolate and nuts, if using. 

Pour the mixture into the lined pan and bake on the middle rack for 30 minutes. 

Leave to cool completely in the pan. If you aren’t serving these straight away: cover with foil or a lid and place in the fridge for a few hours or overnight. 

Cut into squares and enjooooy….

-Maria

P.S. Follow me on Facebook and Instagram!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *