Rudolf-kjeks

Rudolf_3

Når det blir pepperkakebaking både i barnehagen, på skolen, på SFO og hjemme kan det bli litt for mye pepperkakebaking, rett og slett. Da kan dere heller lage disse Rudolf-kjeksene, de er både enkle og morsomme å lage sammen med barna i adventstiden. Du trenger bare fire ingredienser til selve kjeksene, og pynten er av den enkle sorten. De spiselige «øynene» kjøpte jeg da jeg kom over dem på en utenlandsreise, jeg trodde de var vanskelig å få tak i her hjemme, men nå ser jeg dem både i kjøkkenutstyrsbutikker og i min lokale Meny (!).

Du trenger:

(ca. 16 biter)

  • 225 g hvetemel
  • 25 g maisenna
  • 75 g sukker
  • 175 g smør, i små terninger
  • til pynt: røde non-stop eller M&Ms, spiselige «kakepynt-øyne» og litt smeltet sjokolade

Forvarm ovnen til 180 C.

Ha hvetemel, maisenna og sukker i en bolle. Ha i smørterningene og gni det inn i melet til blandingen ligner brødsmuler. (Hvis du vil spare tid kan du kjøre dette i en food processor.)

Klem sammen «smulene» slik at deigen kommer sammen. Ha alt over i én stor (26-28 cm) eller to mindre (18-20 cm) runde former, hvor du har dekket bunnen med bakepapir og smurt kantene. Her brukte jeg en form på 18 cm og en på 20 cm.

Press deigen godt ned i formen(e) slik at du får et tett, nokså kompakt lag. Trykk baksiden av en gaffel langs hele kanten, dette blir «håret» til reinsdyrene. Bruk en skarp kniv og skjær opp i trekanter som du skulle skåret opp en pizza. Jeg skar 8 biter i hver form.

Stek i ovnen i ca. 20-25 minutter. Det skal kjennes «fast» ut når du trykker fingeren lett ned i midten. Bruk den skarpe kniven og skjær igjen der du skar opp bitene før steking. Avkjøl helt.

Del opp kjeksene. Jeg smelter litt sjokolade (ca. 50 g) som jeg har i et lite kremmerhus laget av bakepapir. Jeg bruker så sjokoladen som «lim» når jeg fester øyne og rød nese på Rudolf, og for å lage «gevir».

Enkelt! Ønsker dere en fortsatt fin adventstid.

-Maria

Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

Rudolf_2

English

You’ll need:

(Yields: approx. 16)

  • 225 g plain flour
  • 25 g corn starch (UK corn flour)
  • 75 g granulated or caster sugar
  • 175 g butter, diced
  • to decorate: red M&Ms, edible «eyes» and a little melted chocolate (approx. 50 g)

Preheat oven to 180 C (350 F).

Put the flour, corn starch and sugar into a bowl. Add the diced butter and rub into the dry ingredients until the mixture resembles breadcrumbs. (You can do this in a food processor if you prefer.)

Knead the mixture together until it forms a dough, then press into the base of one large (26-28 cm) or two smaller (18-20 cm) lined and greased round pan(s). I used two pans here, one 18 cm and the other 20 cm. Use the back of a fork to press all around the top of the circle along the edge to make a line pattern (it’s going to be the hair for Rudolph!). Use a knife to cut the giant biscuit into 8 smaller triangles, just as you would cut a pizza into slices.

Bake in the preheated oven for 20-25 minutes, or until firm to the touch. Use a sharp knife to follow the cut lines you made before baking. Leave to cool completely.

Melt a little chocolate (about 50 grams will do) and transfer to a small piping bag with a very small hole (or nozzle). (I just made a piping bag with a sheet of baking paper.) Pipe melted chocolate to make the reindeer’s antlers, and use it to «glue» the eyes and red nose onto the biscuits.

Easy! I wish you all a lovely December.

-Maria

(Inspiration: Good Food Magazine, Nov. 2015.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *