Chiafrokost med frukt og bær

(Scroll for English.)

Chiapudding_1

Chiagrøt er visst veldig poppis om dagen, men personlig får jeg assosiasjoner til klumper av froskeegg så fort jeg tar en skje i munnen….

Inspirert av Jamie Oliver har jeg funnet fram til en metode å tilberede disse frøene på som faktisk er GOD, til og med minstemann på 7 koste seg med denne. Jeg har forenklet Mr. Olivers oppskrift og hoppet over et steg, det ble minst like godt på den måten.

chiapudding_nær

Du trenger:

(4-5 porsjoner)

  • 2 små bananer
  • 3 dl mandelmelk eller vanlig melk
  • juice fra 1/2 lime
  • ca. 150 g frossen frukt eller frosne bær (her bruker jeg mango)
  • 60 g chiafrø
  • 1 ts vaniljeekstrakt (valgfritt)
  • topping: friske bær, frø, nøtter eller litt granola

Ha bananer, melk, lime og frossen frukt i en blender og kjør maskinen til blandingen er helt jevn. Hell alt over i en mugge og rør inn chiafrø og vaniljeekstrakt.

Fordel blandingen i 4-5 små glass eller skåler. Dekk til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet.

Chiafrokosten er klar om et par timer, men holder seg bra i kjøleskapet i 2-3 dager, så da har du frokost eller mellommåltid klar et par dager framover.

Topp med frisk frukt, bær, frø, nøtter eller litt granola rett før du skal spise.

Nå kan dagen starte.. 😀

Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

-Maria

P.S. Hvis noen av dere tror at Marias Salt & Søtt er på vei til å bli en helsekost-blogg så er den ikke det, men etter mye jobb for Passion4Baking må det kompenseres litt innimellom… 😉

Chiapudding_ovenfra

English

You’ll need:

(4-5 servings)

  • 2 small bananas
  • 300 ml almond milk (or any other milk of your choice)
  • juice from 1/2 lime
  • approx. 150 g frozen fruit or berries (I used frozen cubes of mango here)
  • 60 g chia seeds
  • 1 tsp vanilla extract (optional)
  • topping: fresh berries, seeds, nuts or some granola

Put the bananas, milk, lime juice and frozen fruit into a blender and whizz until smooth. Pour into a jug and stir in the chia seeds and vanilla, if using.

Divide the mixture between 4-5 small cups or bowls, cover with cling film and refrigerate.

The chia brekkie will be good to go in a couple of hours, but will keep well in the fridge for 2-3 days. Breakfast or snack ready when you need it!

When you are ready to eat, top with fresh fruit or berries, seeds, nuts or granola.

And the day may begin! 😀

Write a comment

Your email address will not be published.