Pasta med laks og grønnkålchips… og bildedryss fra Venezia

(Scroll to see the recipe in English.)

Lakstepasta_1

Akkurat tilbake etter å ha tilbrakt noen dager i vakre Venezia… for en fantastisk by… Jeg var så heldig å få plass på en workshop i regi av den talentfulle fotografen Marte Marie Forsberg og matskribent Skye McAlpine, og det var en utrolig fin opplevelse. Sitter igjen med masse inspirasjon og lærdom, for ikke å glemme nye bekjentskaper og kontakter fra hele verden. Her er et lite bildedryss:

Accademia2F70A1144F70A0983 1_Annalunchbordetfrokostbordet ChiliklementinerMynte 2_Story__32_Story_32_Story_2 1_bordetburanoburano2

Nå er det tilbake til hverdagen igjen, men de siste dagenes opplevelser kommer jeg til å leve lenge på. Gleder meg til å iverksette ideer og tanker som har hopet seg opp, for man blir bare så inspirert av å tilbringe tid sammen med så mange kreative sjeler i så vakre omgivelser.

Sukk.

Så over til dagens oppskrift, som er en smakfull pastarett. Jeg er en skikkelig pastajunkie, bare digger at pasta kan brukes til omtrent alt, sammen med omtrent alt…

Du trenger:

(4 personer)

 • 400 g pasta
 • 200-300 g laksefilet
 • 2 ss smør
 • 2 ss hvetemel
 • 2-3 dl melk (helst varm, mikroen gjør susen her)
 • 3 ss revet ost
 • salt og pepper
 • grønnkålchips (se oppskrift her)

Kok pasta etter anvisning på pakken.

I mellomtiden steker du laksen i en tørr stekepanne til den er nesten helt gjennomstekt, tiden avhenger av størrelsen på bitene. Har jeg dårlig tid skjærer jeg laksen i munnfullstore biter, da trenger de bare noen få minutter. Eventuelt kan du legge den i en ildfast form og sette den i ovnen på 200 C i 10-15 minutter istedet, noen ganger føles det bra å ha en stekepanne mindre å tenke på.

Lag ostesausen ved å smelte smøret i en kasserolle på middels varme. Når det er smeltet, ha i hvetemel og visp godt med en håndvisp til du har en gulbrun, jevn masse. Hell i melken litt etter litt, visp godt hele tiden til all melken er tilsatt. La det småkoke noen minutter til melsmaken har forsvunnet, tilsett revet ost og smak til med salt og pepper. Visp til osten er smeltet, og se an om du ønsker mer melk hvis sausen virker for tykk.

Hell vannet av pastaen og rør inn sausen. Del opp laksen i mindre biter og vend inn.

Servér med sprø grønnkålchips på toppen.

Lakstepasta_2

ENGLISH:

You’ll need:

(Serves 4)

 • 400 g pasta
 • 200-300 grams salmon fillets
 • 2 tbsp butter
 • 2 tbsp plain flour
 • 200-300 ml milk (preferably warm, the microwave works a treat)
 • 3 tbsp grated cheese of your choice
 • salt and pepper
 • kale crisps (you can see my recipe here)

Cook the pasta according to packet instructions.

In the meantime, cook the salmon in a dry frying pan until almost cooked through. The time depends on the thickness of the fillets. If you are pressed for time, cut the salmon into bite sized pieces before frying. Alternatively roast in a 200 C oven for 10-15 minutes, sometimes it just feels nice to have one pan out of the way.

Make the sauce by melting the butter in a saucepan over medium heat. Add the flour and whisk until the mixture is golden and smooth. Pour in the milk, little by little, whisking all the time. Cook on low heat for about 5 minutes, then add the grated cheese. Season to taste and consider whether you’d like the sauce to be runnier (add more milk) or thicker (cook for a few more minutes).

Drain the pasta and mix with the sauce. Flake the salmon into bite size pieces and add to the pasta.

Serve with a sprinkle of kale chips on top.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *