
Både fargene, smakene og ingrediensene her er hundre prosent høst for meg… En supergod og fløyelsmyk suppe som er perfekt hverdagsmiddag etter en lang dag på jobben, og som varmer en opp innenfra. Ikke krever den så mye fra kokken (les: deg) heller.
Server gjerne denne med litt godt brød ved siden av, for eksempel grovt sodabrød (som lages på null tid), hjemmelagede polarbrød, eller hvorfor ikke knasende sprø frøknekkebrød.

Du trenger:
(Ca. 3 porsjoner)
- 450 g søtpotet, skrellet og skåret i terninger (ca. 2×2 cm)
- 1 ts kummenfrø
- 1/2 – 1 ts malt koriander
- olivenolje
- salt og pepper
- 3-4 vårløk eller 1/2 rødløk, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chilli, finhakket, eller en klype tørkede chilliflak
- 80 g røde linser
- 3 dl kokosmelk
- 7 dl grønnsakskraft
- koriander, til servering
- ristede kokosflak, til servering (valgfritt)
Ha søtpotet i en ildfast form sammen med kummenfrø, malt koriander og en skvett olivenolje. Krydre med salt og pepper og bland sammen. Sett formen i ovnen på 180 C i ca. 30 minutter, eller til bitene med søtpotet er møre.
I mellomtiden har du en liten skvett olivenolje i en kasserolle. Varm opp på middels varme og tilsett vårløk/rødløk, hvitløk og chilli. Rør rundt i noen minutter til løken er myknet. Tilsett røde linser og rør godt.
Hell i kokosmelk og kraft og kok opp. La det småkoke til linsene er helt møre, ca. 20 minutter.
Når søtpoteten er ferdig har du bitene over i kasserollen med det andre. Blend suppen med en stavmikser, eller kjør den i en blender. Hell den tilbake i kjelen og varm opp, smak til med salt og pepper.
Serveres med korianderblader og gjerne noen ristede kokosflak.
Nå skal jeg avgårde på en spennende foto shoot – mer om det senere!
Ha en fortsatt fin uke alle sammen.
-Maria
P.S. Følg meg gjerne på facebook og Instagram @mariassaltogsott. Du finner meg også på Snap med navnet «mariasaltogsott». 🙂
