Grønnkålchips

(Scroll for English.)

Grønnkålchips_1

Fredagen er endelig her, og det norske fenomenet «fredagskos» skal iverksettes i mange hjem rundt omkring. Det er lettvint å åpne en pose potetgull, men hvis du vil prøve deg på noe litt sunnere denne fredagen kan jeg anbefale deg å lage sprø chips av grønnkål. Grønnkål har lite kalorier, men er likevel stappfulle av vitaminer og andre antioksidanter, fiber og jern, så her kan du virkelig meske deg uten å få dårlig samvittighet.!

Grønnkålchips_2

Du trenger:

  • 200 g grønnkål
  • 1-2 ss olivenolje
  • flaksalt eller annet godt havsalt

Forvarm ovnen til 150 C, varmluft.

Skyll grønnkålen og skjær vekk de grove stilkene. Rist vannet godt av (evt. bruk salatslynge).

Ringle over 1 ss olivenolje og «gni» den godt inn i bladenes kriker og kroker.

Fordel dem utover to stekebrett, dryss over godt med flaksalt og sett brettene i ovnen i 10 minutter. Bruker du varmluft kan begge settes inn samtidig, men bytt helst plass på dem etter 5 minutter.

Avkjøl og nyt!

P.S. Et annet godt alternativ til potetgull er spicy kikerter, oppskriften finner du HER.

Jeg ønsker dere en god fredagskveld 🙂

-Maria

Grønnkålchips_4

ENGLISH:

You’ll need:

  • 200 g kale
  • 1 tablespoon olive oil
  • Maldon or other good salt

Preheat oven to 140 C (284 F), convectional setting.

Wash the kale and cut off the stalks. Shake off the water and pat dry.

Drizzle over the oil and rub it in as best you can. Arrange on to two lined baking trays, sprinkle with salt and bake in the oven for about 10 minutes. If using convectional (fan) setting you can bake both trays at once, but change places after 5 mins.

Let cool.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *