Gresskarsuppe med chilli og bacon

(Scroll for English.)

Gresskarsuppe_1

Ingenting er bedre enn en varm og smakfull suppe når høstregnet pisker på vinduene. Gresskar er snart å se i de fleste grønnsaksdisker rundt om, og når du først har gresskar i hus er det ingen sak å lage kjempedeilig suppe.

Det er mange grunner til å spise mer gresskar. For det første har det lite kalorier, og for det andre er det rikt på kostfiber (bra for magen og fordøyelsen) og betakaroten/vitamin A (bra for synet og huden).

Du trenger:

(ca. 3-4 personer)

 • ca. 1 kg gresskar eller butternut squash
 • 1 stor løk, grovhakket
 • 2 hvitløksfedd
 • olivenolje
 • ca. 7 dl varm grønnsaks- eller kyllingkraft
 • 1 dl matfløte
 • saften av 1/2 – 1 sitron
 • salt og pepper
 • 100 g bacon, sprøstekt og avrent på kjøkkenpapir
 • 1 rød chilli, finhakket eller skåret i ringer

Sett ovnen på 200 C.

Ta ut frø/kjerne av gresskaret (eller butternut squash) og skjær bort skallet. Skjær opp gresskaret i mindre biter og ha det over i en ildfast form sammen med grovhakket løk og hvitløksfedd. Ringle over litt olivenolje, bland og sett formen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til alt er mørt.

Ha alt over i en blender og tilsett kraft, matfløte og sitronsaft. Du må nok mest sannsynlig gjøre dette i to omganger. Kjør blenderen til du har en helt smooth og fløyelsmyk suppe.

Hell alt over i en stor kjele og varm opp til suppen begynner å koke. Hvis du synes den er for tynn, la den småkoke noen minutter. Hvis du synes den er for tykk, tilsett litt ekstra kraft eller vann.

Servér suppen med litt sprøstekt bacon og hakket chilli, og gjerne litt godt brød ved siden av, for eksempel hjemmelagede polarbrød.

Tips: Hvis du ikke spiser kjøtt kan du smuldre over f.eks litt fetaost istedet for bacon. Det viktigste er at «toppingen» er salt, for det passer så godt sammen med den litt søtlige smaken på gresskarsuppen.

Gresskarsuppe_feat

ENGLISH

You’ll need:

 • about 2 lbs / 1 kg butternut squash or pumpkin, peeled and chopped
 • 1 large onion, roughly chopped
 • 2 garlic cloves
 • olive oil
 • about 700 ml warm vegetable or chicken stock
 • 100 ml single cream
 • juice from 1/2 – 1 lemon
 • salt and pepper
 • 100 g bacon, fried until crispy and drained on kitchen paper
 • 1 red chilli, sliced or finely chopped  Put the squash, onion and garlic in a large roasting tin. Add the honey and rosemary, then roast for about 30 mins, turning squash halfway through, until cooked, tender and golden brown.

Preheat the oven to 200 C. Put the squash/pumpkin, onion and garlic into a roasting pan. Drizzle with olive oil and roast for about 30 minutes, or until cooked and tender. Remove the pan from the oven and transfer contents to a food processor or blender. Add the stock, cream and lemon juice and blend until smooth. (You may have to do this in two batches.) Pour into a large pan and bring to the boil. Season to taste. If the soup is to thick for your taste, add some more stock or water. If it is too thick, leave to simmer for a few minutes.

Serve with chilli and crispy bits of bacon. Some nice, crusty bread won’t hurt either.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *