(Scroll for English.)

Noen få minutters innsats er alt som trengs for å forvandle et par brune bananer til et saftig og fruktig bananbrød. Brødet holder seg godt i flere dager, og passer utmerket som en liten såkalt «pick-me-up» når det er litt for lenge til neste måltid.
Hvis du vil kan du droppe sukkeret, dersom bananene er skikkelig modne (helst brune) tilfører de såpass mye sødme at sukker ikke er nødvendig.
Du trenger:
- 100 g smør, smeltet
- 2-3 (ca. 250 g skrellet vekt) veldig modne (gjerne brune) bananer
- 75 g sukker
- 1 ss lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
- 1 stort egg
- 150 g hvetemel
- ½ ts natron
- 1 stor eller 2 mindre pærer, skåret i biter
- evt. 50 g valnøtter, hakket
Forvarm ovnen til 180 C.
Mos bananene og ha dem i en bolle sammen med smeltet smør og sukker. Rør det godt sammen.
Tilsett lønnesirup, vanilje og egg og rør til alt er godt blandet.
Sikt inn hvetemel og natron og vend det inn med en slikkepott.
Tilsett pærebiter (og evt. hakkede nøtter) og vend dem inn.
Hell røren over i en brødform som rommer ca. 1 – 1,5 liter og stek den i midten av ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakepinne som du stikker inn i midten av kaken. Hvis det er våt røre på pinnen, trenger kaken noen minutter til i ovnen.
Hvis overflaten begynner å se faretruende mørk ut før kaken er ferdigstekt – legg et ark bakepapir oppå kaken resten av steketiden.
La bananbrødet avkjøles en halvtimes tid i formen før du snur den ut på en rist til videre avkjøling.
Skjær i skiver og nyt med en kopp te eller kaffe. Ringle gjerne over litt ekstra lønnesirup ved servering, og pynt evt. med tørkede bananskiver.
Enjoy!
-Maria

ENGLISH
You’ll need:
- 100 g melted butter
- 2-3 (approx 250 g peeled weight) very ripe bananas
- 75 g regular sugar
- 1 tbsp maple syrup
- 1 tsp vanilla extract
- 1 large egg
- 150 g plain flour
- ½ tsp bicarbonate of soda (baking soda)
- 1 large or 2 small pears, diced
- 50 g chopped walnuts (optional)
Preheat the oven to 180 C (350 F).
Mash the bananas and put into a bowl with the melted butter and sugar. Mix well.
Add the maple syrup, vanilla and egg and mix until everything is well blended.
Sift in the flour and bicarb and fold into the mixture with a rubber spatula.
Fold in the diced pear and chopped nuts, if using.
Pour the mixture into a lined loaf tin and bake on the middle shelf for about 45 minutes, or until a cake tester comes out clean.
Leave to cool in the tin for half an hour before turning out onto a wire rack.
Cut into slices and enjoy with a cup of tea or coffee. Drizzle with some extra maple syrup if you like, and/or decorate with some banana chips.
Enjoy!
-Maria