Tunfiskwok med ingefær og chilli

(Scroll for English.)

Tunfiskwok_3

Man kan aldri har for mange kjappe hverdagsmiddager i repertoiret, og her en nok en slik. Litt kutting og hakking er det jo, men jeg tør påstå at om du ikke somler unaturlig mye, skulle denne kunne stå på bordet i løpet av 20 minutter. Hvis du ikke tåler gluten, eller av andre årsaker ikke vil bruke nudler, kan du bytte dem ut med quinoa eller større mengde kuttede grønnsaker. Øk eller redusér chilli som du ønsker, og tunfisk kan byttes ut med ferdig stekt laks eller kylling. Som du kanskje skjønner er det lett å tilpasse denne oppskriften etter personlige preferanser, så simsalabim – mange nye middagsideer i en og samme oppskrift! 😀

Du trenger:

(4 personer)

  • 300 g nudler
  • solsikkeolje
  • 1-2 røde chilli, finhakket
  • 1-2 hvitløksfedd, finhakket eller presset
  • 2-3 ts finrevet, fersk ingefær
  • 3 gulrøtter, skåret i tynne staver
  • 2 paprika, skåret i strimler
  • to håndfuller sukkererter, delt i to på langs
  • 2 bokser tunfisk i vann, avrent
  • 3 vårløk, skåret i tynne ringer
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss søt chillisaus

Kok nudlene som anvist på pakningen og la dem renne av i et dørslag. Jeg skjærer dem litt opp slik at de blir enklere å spise for ungene, men det trenger selvsagt ikke du å gjøre.

Varm opp en liten skvett solsikkeolje i en wokpanne eller stor stekepanne, medium/høy varme. Ha i chilli, hvitløk og ingefær og rør det litt rundt i den varme oljen.

Tilsett gulrøtter, paprika og sukkererter og stek på nokså høy varme i 2-3 minutter.

Tilsett nudlene, tunfisk og vårløk og stek i 2 minutter til.

Rør sammen soyasaus og søt chillisaus og rør det inn.

Klart til servering!

-Maria

(Inspirasjonen til denne oppskriften fant jeg i Jamie Magazine, August 2015.)

Tunfiskwok_1

ENGLISH

You’ll need:

  • 300 g noodles
  • splash sunflower oil
  • 1-2 red chillis, finely chopped
  • 1-2 garlic cloves, grated or finely chopped
  • 2-3 tsp finely grated ginger
  • 3 carrots, cut into thin matchsticks
  • 2 peppers,thinly sliced
  • two handfuls sugar snap peas, sliced lengthways
  • 2 tins (2 x 200g) tuna, drained and flaked
  • 3 spring onions, thinly sliced
  • 3 tbsp soy sauce
  • 3 tbsp sweet chilli sauce

Cook the noodles according to packet instructions. Drain.

Heat the oil in a wok or large frying pan, then stir-fry the chilli, garlic and ginger for a minute or two. Add the carrots, peppers ans ugar snap peas and cook for another 2-3 minutes. Add the drained noodles, tuna and spring onions, stir-fry for 2 minutes. Mix together the soy and sweet chilli sauces, stir into the pan.

Ready to serve!

(Inspiration for this recipe: Jamie magazine, August 2015.)

1 kommentar

  1. Herlig:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *