
Hvis du er som meg og ikke MÅ ha varm middag i sommerhalvåret, er dette et perfekt alternativ. Denne salaten lages på få minutter og blir en ypperlig sommermiddag! Du kan gjøre den drøyere ved å servere litt ris ved siden av, men godt brød og smør er heller ikke å forakte.
Du trenger:
(4 porsjoner, eller flere hvis du lager den som forrett)
- 4 laksefileter (eller ørret), à 125 g
- 1 liter kokvarm grønnsakskraft (buljongterning er helt ok)
- 200 g crème fraîche eller rømme
- 1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik
- 2-3 ss pepperrot på tube, eller en mindre mengde revet fersk pepperrot
- salt og pepper
- ca. 100 g ruccola (eller bruk annen salat om du vil)
- 2-3 rå rødbeter (gjerne av forskjellige typer), skåret i tynne skiver
- dill, til pynt
Legg laksefiletene i en vid stekepanne eller kjele og tøm over grønnsakskraften. (Jeg knuser en grønnsaksbuljongterning i et litermål og heller over kokende vann fra vannkokeren. Simsalabim.) Kok opp, skru ned varmen til det laveste og legg på lokk. La laksen trekke i 5-7 minutter, eller til den lett kan deles opp med en gaffel. Legg den på en tallerken og dekk til med aluminiumsfolie så lenge. Ta til side 3 ss av kraften.
Ha crème fraîche, eddik, pepperrot, og salt og pepper i en skål og bland det godt sammen. Rør inn kokekraften du tok til side.
Legg ruccola på et serveringsfat og fordel skivede rødbeter rundt omkring. Riv laksebitene litt fra hverandre og legg dem på salaten. Ringle over dressingen og pynt med dill.
Smaker fortreffelig med litt godt brød ved siden av. 🙂
-Maria

Veldig godt. Ny favoritt!
Hei Hild Anne – nå ble jeg glad! Så hyggelig at den falt i smak, og takk for at du tok deg tid til å gi meg tilbakemelding!
Hilsen Maria
Første gang jeg har laget noe med rå rødbete. Sjokkerende godt. Det kommer jeg til å fortsette med. Kjøpte økologiske og det betyr kanskje noe for den søte smaken?
Hei igjen Hild Anne, økologisk er sjelden noen ulempe, og kan ofte gjøre mye for smaken.
Generelt er rå rødbeter nokså søte uansett, men mange blir overrasket over sødmen hvis man kun har smakt syltede rødbeter tidligere. 🙂
Hilsen Maria