Dessert med smak av norsk høysommer

Sommerbær_dessert_2

Sommer og sol er her igjen, i hvert fall her hvor jeg bor. Det var jo helt greit at høsten ikke var på vei riktig med en gang, selv om vær og temperatur kanskje kunne få oss til å tro at det var oktober.

Buskene i hagen ser til at jeg kan plukke både rips, solbær og bringebær i år, og jeg passer på når jeg har sjansen. Her forleden ble bærene til denne kjempegode desserten, laget på få minutter!

Du trenger:

(Ca. 4 porsjoner)

  • 300 g sommerbær (jeg brukte rips, solbær og bringebær)+ ekstra til pynt
  • 50 g sukker
  • 1 ts vaniljepasta eller frø fra 1 vaniljestang
  • 2 dl kremfløte
  • 4 ladyfinger-kjeks (eller annen kjeks du liker)

Ha bærene i en bolle sammen med sukker og vanilje. Rør godt med en gaffel og halvmos noen av bærene. La blandingen stå mens du pisker kremfløten. Bare pisk til den blir myk og luftig, ikke pisk for mye.

Brekk opp kjeks og legg dem i bunnen av fire dessertskåler eller -glass. Spar litt kjekssmuler til å ha på toppen til slutt.

Fordel halvparten av bærblandingen over kjeksene, den andre halvparten blander du forsiktig inn i den vispede kremen. Fordel kremblandingen mellom glassene, og topp med litt kjekssmuler og ev. noen friske bær til pynt.

Så enkelt, så godt!

Jeg ønsker dere alle en super helg 😀

-Maria

Sommerbær_dessert_5

Write a comment

Your email address will not be published.