
Ble det litt for mye av det gode i helgen? Start den nye uka med en lett og herlig fargerik lakserett som gjør deg mett og god, ikke bare mett. Fyll opp med masse grønnsaker og gjør magen (og kroppen generelt) en tjeneste. Hvis du liker maten din litt spicy, kan du bre et lag med thai curry paste på laksefiletene før du har på toppingen som beskrevet under.
Ha en fin ukestart! 🙂
Her er oppskriften:
Du trenger:
(3 porsjoner)
Til toppingen:
- 25 g cashewnøtter eller peanøtter, hakket
- liten bunt koriander, hakket
- finrevet skall av 1 lime
- 2 ss panko, brødrasp eller lignende
- 1/2 – 1 ss toasted sesame oil
Fisk og grønnsaker:
- 3 laksefileter à ca. 125-150 g
- 1/2 kinakål, skåret i lange «båter»
- 2 vårløk, delt i to på langs og deretter i 3-4 cm lange staver
- 3 paprika (gjerne forskjellige farger), skåret i strimler
- ca. 100 g sukkererter
- 1 rød chilli, skåret i ringer (ta bort frøene om du tror det blir for sterkt for din smak)
- tommelstor bit fersk ingefær, skrellet og skåret i tynne staver
Til servering:
- lime i båter, til å klemme over
- soyasaus
- ev. ris
Sett ovnen på 200 C.
Ha alle ingrediensene til toppingen i en skål og bland godt. Fordel den over laksefiletene og klem den godt sammen slik at minst mulig drysser av.
Fordel alle grønnsakene utover en langpanne eller en stor ildfast form. (Smør den med litt olje først hvis den ikke er non-stick.) Ringle over litt ekstra toasted sesame oil hvis du vil. Legg laksefiletene med toppingen oppå grønnsakene, og sett langpannen i ovnen i ca. 10-12 minutter, eller til laksen såvidt er gjennomstekt.
Serveres med soyasaus, og limebåter til å klemme over for ekstra smak. Ris passer også godt som tilbehør hvis ønskelig.
Så er det bare å nyte en sunn og fargerik middag! 🙂
-Maria