
Frokost er favorittmåltidet mitt, jeg er A-menneske og elsker mye og god mat om morgenen. Det har lett for å bli den samme müslien hver morgen, spesielt i ukedagene, men noen ganger kan det være godt med litt forandring. Jeg er ikke glutenallergiker, men jeg merker det godt i magen hvis jeg har spist for mye brød og hvetemel. Da er det kjekt å ha noen glutenfrie alternativer i ermet, for å gi magen en liten «break». Denne frokostgrøten er laget på bokhveteflak og helt glutenfri, men du kan selvsagt lage den på vanlig havregryn om du foretrekker.
Her er oppskriften:
Du trenger:
- 4 dl melk (ev. mandelmelk)
- 80 g bokhveteflak
- en klype salt
- honning, etter smak
- 150 g jordbær, delt i to
- saft fra 1/2 liten sitron
- 1 ts vaniljepaste, eller frøene fra 1 vaniljestang
- en håndfull mandelflak, ristet (kan ristes i en tørr stekepanne til de får litt farge)
Ha 3 dl av melken i en kjele sammen med bokhveteflak og en klype salt. La det koke på middels varme i ca. 5 minutter, eller til blandingen tykner. Ha i resten av melken mot slutten, kanskje trenger du ikke alt for å få den konsistensen du liker. Smak til med honning.
Ha jordbær, sitronsaft og vanilje i en liten kjele og sett den på lav varme. La det varmes opp i ca. 5 minutter.
Ha grøten over i to frokostskåler og server med de varme jordbærene, ristede mandelflak og eventuelt litt ekstra honning.
