Frokostgrøt med jordbær og ristede mandler (glutenfri)

Bokhvetegrøt_1

Frokost er favorittmåltidet mitt, jeg er A-menneske og elsker mye og god mat om morgenen. Det har lett for å bli den samme müslien hver morgen, spesielt i ukedagene, men noen ganger kan det være godt med litt forandring. Jeg er ikke glutenallergiker, men jeg merker det godt i magen hvis jeg har spist for mye brød og hvetemel. Da er det kjekt å ha noen glutenfrie alternativer i ermet, for å gi magen en liten «break». Denne frokostgrøten er laget på bokhveteflak og helt glutenfri, men du kan selvsagt lage den på vanlig havregryn om du foretrekker.

Her er oppskriften:

Du trenger:

  • 4 dl melk (ev. mandelmelk)
  • 80 g bokhveteflak
  • en klype salt
  • honning, etter smak
  • 150 g jordbær, delt i to
  • saft fra 1/2 liten sitron
  • 1 ts vaniljepaste, eller frøene fra 1 vaniljestang
  • en håndfull mandelflak, ristet (kan ristes i en tørr stekepanne til de får litt farge)

Ha 3 dl av melken i en kjele sammen med bokhveteflak og en klype salt. La det koke på middels varme i ca. 5 minutter, eller til blandingen tykner. Ha i resten av melken mot slutten, kanskje trenger du ikke alt for å få den konsistensen du liker. Smak til med honning.

Ha jordbær, sitronsaft og vanilje i en liten kjele og sett den på lav varme. La det varmes opp i ca. 5 minutter.

Ha grøten over i to frokostskåler og server med de varme jordbærene, ristede mandelflak og eventuelt litt ekstra honning.

Bokhvetegrøt_4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *