Det sukkersøte liv i London

/Inneholder omtale av event med sponset mat og drikke

9_utsikt

Nå er jeg tilbake etter noen dager i London, og det har vært herlige, fargerike dager med høyt sukkerinnhold… Manuela Kjeilen (som driver bloggen passionforbaking.com) og jeg var invitert til boklanseringen til Meringue Girls, som skulle finne sted ombord i en utrolig kul båt som til vanlig cruiser opp og ned Themsen. Her er Stacey O’Gorman og Alex Hoffler som har laget boken «Everything sweet», som for øvrig er jentenes andre bok. (Les mer om boken her.) Stacey og Alex er sprudlende, fargerike jenter som virkelig ser ut til å elske det de gjør, som er å drive et bakeri hvor man kan få de vakreste marengser og andre søtsaker, i tillegg til at de holder kurs og leverer kaker og marengs til bryllup og større eventer.

(Foto: boxlessbooths.com)

BOXLESSBOOTHS.COM
BOXLESSBOOTHS.COM

Men før boklanseringen hadde vi en avtale med Peggy Porschen, kakedesigner og eieren av Peggy Porschen Cakes. Selv om hun leverer bakverk til både kongelige og kjendiser (Madonna, Elton John, Kate Moss, Gwyneth Paltrow og Stella McCartney, bare for å nevne noen) var hun utrolig jordnær og søt. Vi hadde en superkoselig kaffestund i bakeriet hennes i Belgravia.

Bakeriet synes godt i gatebildet med sin sukkerrose fasade…

F70A9561

Vi fikk smake på så mange kaker og cupcakes vi ville, så vi var ganske mette da vi gikk derfra… Min favoritt var Banoffee cupcake. Og Vanilla cloud cake. Og lemon raspberry cake. Ops.

Og sånn ser visst jeg ut når jeg tar bilder av bakeriet… (Foto: Manuela Kjeilen.)

E95A0510

Vi hadde også en avtale med Martha Swift, gründeren og kvinnen bak bakeriet Primrose Bakery i Primrose Hill. Jeg har elsket dette bakeriet (og de påfølgende bøkene) i flere år, så det var ekstra stas for meg å få treffe Martha.

1_Primrose fasadeF70A9586

Innredningen er i pastellfarger og i retro-stil, og bakverkene de selger her er bare helt fantastiske. De har hjemmelagede croissanter hver morgen, og cupcaken med salt karamell var bare helt ubeskrivelig god.

F70A9621

Lemon cupcakes…

F70A9617F70A9603

Marthas vakre datter Daisy studerer på universitetet, men jobber også i morens bakeri i Primrose Hill. Bakeriet har også en filial i Covent Garden, og holder på å etablere en tredje filial i Kensington.

2_primrose Daisy

Det ble også er tur innom Notting Hill, elsker bygningene og stemningen der.

3_notting hill4_notting hill

Men hovedårsaken til London-besøket var invitasjonen fra disse to jentene, Stacey og Alex, eller the Meringue Girls, og deres boklansering. (Foto: boxlessbooths.com)

BOXLESSBOOTHS.COM
BOXLESSBOOTHS.COM

Selve lanseringsfesten foregikk om bord på The Silver Sturgeon, del av flåten til Wood’s Silver Fleet.

12_silver sturgeon

Det var ikke vanskelig å føle seg velkommen!

10_plakat25_boys

DJ var selvsagt på plass.

4_dj

«What can I get you, madam?»

11_bartender

Vi fikk fantastiske canapeer og salater laget av Chef Douglas Gaunt, de var som små smakseksplosjoner i munnen, så mannen har allerede fått forespørsel om oppskrifter fra undertegnede…

Under ser du «menyen» som skulle representere boken som skulle lanseres den kvelden, og jeg må bare innrømme at jeg smakte på nesten alt… #guiltyascharged

Eton Mess layer cake var helt fantastisk… Jeg kjøpte boken der og da, den kaken skal lages her hjemme veldig snart!

6_meny

Jentenes «signaturbakst» er disse pikekyssene, eller Unicorn Poo som de kaller dem. Lekre småmarengser med vakre fargeeffekter.

7_meringues

Kjærlighet på pinne med spiselige blomster, anyone?

8_lollipops

Boxless Booths hadde satt opp et mini-fotostudio om bord hvor gjestene fikk ta bilder med selvvalgt rekvisitt… Her er Manuela og jeg. (Foto: boxlessbooths.com)

BOXLESSBOOTHS.COM
BOXLESSBOOTHS.COM

Også med på båten var Edd Kimber, vinner av den aller første sesongen av Great British Bake Off (eller «Hele Storbritannina baker», om du vil), og han har gitt ut intet mindre enn tre bakebøker siden han vant i 2010.

BOXLESSBOOTHS.COM
BOXLESSBOOTHS.COM

Utsikt fra dekk… For en som allerede er anglofil gjorde ikke denne kvelden meg noe mindre anglofil.

Love it, love it, love it.

2_tower bridge

Men alle ting må ha en slutt, også herlige sommerkvelder og morsomme lanseringefester. Det ble noen få timer på øyet før jeg skulle rekke flyet hjem til guttene mine igjen. Nå framover skal det skrives og jobbes masse, det blir en kjempespennende høst med mange nye og utfordrende oppgaver. Gleder meg også til å få tid til å blogge oftere, så stay tuned! 🙂

-Maria

13_meg

(Foto: Manuela Kjeilen)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *