
Planlegging av den kommende ukas måltider sparer både tid og penger, og i tillegg blir det da enklere å ha varierte og GODE middager. Denne ukemenyen er satt sammen med tanke på sommerlige dager, hvor man gjerne vil ha lettere mat, og helst vil unngå å bli stående på kjøkkenet lenger enn nødvendig. Dette innlegget ble opprinnelig laget for Matbloggsentralen, hvor du for øvrig kan finne mange andre fristende ukemenyer fra mange flinke matbloggere. 🙂
Håper du blir inspirert!
Mandag: Italiensk grønnsakssuppe.
Denne grønnsakssuppen er ekte italiensk husmannskost med masse god smak. Den er enkel å lage, og krever ingen blender eller annet utstyr.

Tirsdag: Röstiform med bayonneskinke.
Har du ikke bayonneskinke kan du bruke hvilket som helst annet kjøtt, for eksempel pølserester eller andre rester fra grillingen.

Onsdag: Spicy kylling og bulgursalat med agurk og granateple.
En lett og proteinrik middag med masse smak. Kyllingen kan gjerne stekes på grillen i stedet for i ovnen.

Torsdag: Sei med sprø pesto- og oliventopping og grov søtpotetmos.
Bruk hvilken som helst hvit fisk her, du får uansett en kjempegod og næringsrik middag på under en halvtime!

Fredag: Rigatoni med ovnsbakte tomater, basilikum og parmesan.
Fredagsmiddagen kan spises fra en skål med gaffel, perfekt hvis du synes godstolen eller sofaen er mer fristende på fredager… Dette er en lett rett med smak av Italia.

Lørdag: Sushi-salat.
Server denne med sashimi av laks, og du har en herlig sommerrett!

Søndag: Verdens enkleste lasagne.
Denne lasagnen lages uten hvit saus mellom lagene, noe som gjør den mindre kraftig og mye raskere å lage. En alt-i-ett-lasagne, rett og slett, med mindre styr og mindre oppvask.

Helgens lille raske:
Hvis du ikke har laget mandelsmør før kan jeg varmt anbefale deg å prøve. Du trenger bare to-tre ingredienser, og resultatet smaker helt fantastisk på en skive ristet brød med skivede jordbær på toppen.

Helgens bakst:
Alle elsker kanelboller! Gifflar passer perfekt å ha med på tur eller på stranden.

dvdlk<øsvslhvdls
Du er dyktig
Hjertlig takk, Oluf! 🙂
-Maria