Quinoa-salat med tomat, halloumi og sitrondressing

Tomatsalat_2

Oh my, nå er det lenge siden sist innlegg. Det er ikke fordi jeg ikke har spist god mat i det siste, for det har jeg så absolutt, men min kjære laptop har nektet meg tilgang på internett. Nå blogger jeg fra mannens maskin, og krysser fingrene for at vi snart finner ut hva som er gærnt.

Uansett – håper du nyter sommeren max nå som den er her, før vi vet ordet av det er det høst, så det er bare å nyte hvert sekund. Nordmenn er glad i grillmat om sommeren, og selv om du har tenkt og grille eller ikke, er denne salaten perfekt. Kjempegod som tilbehør til grillmat, og kjempegod i seg selv. Jeg er stor fan av den kypriotiske osten halloumi og bruker den så ofte jeg kan. Ikke alltid så enkel å få tak i, men kommer du over den et sted er det bare å hanstre, den har nemlig veldig lang holdbarhetstid. Kombinasjonen av den salte osten og søte, modne tomater er bare supergod, og den gir meg virkelig en smak av sommer.

Du trenger:

(til 2-4 personer som et måltid i seg selv, eller til 4-5 personer, som tilbehør)

  • 200 g quinoa
  • 1 halloumi
  • 6-7 modne tomater
  • salatblader av eget valg

Dressing:

  • saften av 1-2 sitroner
  • 3-4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • ca. 3 ss finhakket bladpersille
  • 1-2 finhakkede røde chilli

Kok quinoa. Jeg synes man får best (= ikke grøtete) resultat hvis man først skyller frøene godt i en sil. Kok opp litt større volum vann enn quinoa (ca. 1 1/4 del vann til 1 del quinoa), og ha i quinoaen når vannet koker. Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 15 min. Rør med gaffel når den er ferdig.

Skjær opp halloumi i skiver på ca. 1/2 cm. Varm opp en stekepanne (eller grill) og stek skivene på middels/høy varme til de får farge på begge sider. Ikke bruk smør eller olje! Legg dem på en liten tallerken etter hvert som de er ferdige.

Skjær opp tomatene i skiver. Hvis de ikke er helt modne, eller de ikke er så smakfulle som de helst skulle vært, dryss på bittelitt sukker.

Fordel salatblader, quinoa, stekt halloumi og tomatskiver på et serveringsfat. Rør sammen ingrediensene til dressingen og ringle den over salaten med en skje.

Server gjerne med litt godt brød hvis dere skal spise den som den er, eller server ved siden av grillmat eller annen middagsmat.

Enjoy!

Tomatsalat_1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *