«Eton Mess» – sommerens enkleste og beste jordbærdessert

Eton mess_2

Eton mess er en klassisk, engelsk sommerdessert som består av ferske jordbær, pisket kremfløte og marengs. Desserten skal angivelig ha blitt «oppfunnet» ved kostskolen Eton i England, hvor det skulle lages en dessert av nevnte ingredienser. Det ble visstnok litt kaos på kjøkkenet den dagen, desserten ble ikke så stilfull som planlagt, og dermed fikk den navnet «Eton mess».

Uansett om historien holder vann eller ikke, så er dette en av mine absolutte favorittdesserter. Den er helt uten mel eller deig av noe slag, og derfor gir den ikke en følelse av å være tung, selv etter et kraftigere måltid. Laget med ferske, norske jordbær i sesong er dette en stor nytelse, men du kan selvsagt variere med andre bær eller frukt, for eksempel bringebær eller banan.

Du trenger:

(5-6 porsjoner)

  • 1 pakke (3 dl) kremfløte
  • 1-2 ss melis
  • 2 ts vaniljeekstrakt eller frøene fra 1 vaniljestang
  • 1 kurv jordbær
  • litt sukker (valgfritt)
  • 7-8 pikekyss eller annen marengs, knust

Pisk kremfløten sammen med melis og vaniljeekstrakt eller vaniljefrø til den er myk og luftig. Pass på at du ikke pisker for lenge, slik at den blir kornete.

Skjær jordbærene i biter og ha dem i en skål sammen med litt sukker, hvis ønskelig. Det er helt opp til deg om du vil skjære jordbærene i små eller større biter og om du kanskje vil mose dem litt med en gaffel.

Fordel jordbær, pisket krem og marengs lagvis i dessertskåler, eller eventuelt i en stor dessertbolle, slik at folk kan forsyne seg selv. Du kan også vende inn litt knust marengs i den piskede kremen om du vil.

Server – og nyt hver eneste munnfull!

-Maria

P.S. Følg meg gjerne på facebook og instagram. 🙂

Eton mess_4

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *