Frøknekkebrød

Frøknekkebrød

Det virker som om alle og hvermansen lager hjemmelaget knekkebrød for tiden. Det er jo supergodt, både til frokost, som mellommåltid eller kveldssnack. Denne varianten er litt annerledes, den er helt glutenfri og inneholder nesten utelukkende frø. Selv om jeg ikke er glutenallergiker er det godt å gi magen en pause innimellom, mange av oss blir jo litt oppblåst av mye brødmat.

Frøknekke_liggende

Disse frøknekkebrødene er et supert innslag på ostefatet, knasende sprø og med en ganske mye mer spennende smak enn den berømte Kaptein-kjeksen… 🙂

Du trenger:

  • 200 g solsikkefrø
  • 1 dl hele linfrø
  • 1 dl knuste linfrø
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ss mandelmel
  • 1/2 ts salt
  • 4 1/2 dl kaldt vann
  • ev. flaksalt til dryss

Sett ovnen på 160 C, varmluft.

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør det lett sammen. La det stå på kjøkkenbenken i 15-20 minutter.

Kle to stekebrett med bakepapir. Fordel frøblandingen på de to brettene og bre den utover i et jevnt, tynt lag.

Sett begge brettene inn i ovnen (kun mulig dersom du bruker varmluft) og stek knekkebrødene i ca 60-70 minutter.

Avkjøl litt før du løsner dem fra papiret og knekker dem opp.

Når knekkebrødene er helt avkjølte kan de legges i en lufttett boks, da holder de seg fint i flere uker.

Kjempegodt med ost!

-Maria

Frøknekke

(Oppskriften er inspirert av boken The Fresh Foodie, av Leila Lindholm.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *