Tabbouleh med tomat og feta

Fattoush_2

Sol, lys, saltvann, barnelatter, bølgeskvulp, naboens gressklipper… og lukten av grillings. Sommeren er definitivt her, i hvert fall for alle skolebarn, og nordmenn er glad i grilling. Hvis du er keen på annet tilbehør en potetsalat med masse rømme og majones kan jeg anbefale tabboluleh, en slags salat med opphav i midtøsten. Salaten inneholder bulgurhvete som blandes med diverse grønnsaker og urter, og med en skål yoghurt naturell ved siden av kan den enten nytes som den er, eller sammen med grillmaten. Feta er ikke et tradisjonelt innslag i tabbouleh, men den gir salt og fylde til salaten. Do as you wish 🙂

(HER kan se en annen versjon av tabbouleh som jeg laget tidligere, tabbouleh med cashewnøtter.)

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 50 g bulgur
  • 2 ss ferskpresset sitronsaft
  • 1 hjertesalat, grovhakket
  • 1/2 agurk, delt i to på langs og i skiver
  • 2 tomater, grovhakket
  • en liten bunt bladpersille, hakket
  • en liten bunt mynte, hakket
  • 75 g (eller mer) feta, smuldret i biter
  • ev. yoghurt naturell, til severing

Kok bulgur etter anvisning på pakken. La alt overflødig kokevann renne av i en sil og ha bulguren i en stor bolle. Hell over sitronsaft, bland godt og avkjøl.

Ha salat, agurk, tomat, urter og feta i bollen og bland godt. Smak til med salt og pepper, ev. mer sitronsaft.

Server tabbouleh som den er, gjerne med litt yoghurt naturell ved siden av, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Passer ypperlig som tilbehør til grillmaten!

Kos dere, vi sees snart igjen 🙂

-Maria

P.S. Følg meg gjerne på facebook og instagram. 🙂

Tabbouleh_1_1

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *