Tiramisù ostekake

tiramisu ostekake_1

It’s my birthday.. 😀 Jeg ble vekket med kake på senga i morges, og har allerede også rukket en god lunch på brygga her i Tønsberg. Tønsberg bader i sol og varme i dag, og i følge min mormor betyr fint vær på ens bursdag at man har vært snill det siste året… #englebarn

Denne ostekaken laget jeg tidligere denne uka, og det kom mange godlyder fra de som fikk prøvesmake… Elsker du både tiramisu og ostekake, så er dette desserten for deg. Mascarpone-osten gjør fyllet fløyelsmykt og fyldig, og kombinasjonen av sjokolade og kaffe er jo som kjent en «match made in heaven». Denne oppskriften er ganske stor, jeg tør si du kan skjære opp 16-20 biter dersom du bruker en like stor form som meg.

Her er oppskriften!

Du trenger:

(til en form på ca. 23×33 cm)

  • 300 g (1 pk) Bixit havrekjeks (eller annen kjeks du liker)
  • 100 g smør eller margarin, smeltet
  • 3 dl kremfløte
  • 4 plater gelatin
  • 500 g mascarpone (alternativt bruk kremost naturell)
  • 75 g melis
  • 4 ts espresso kaffepulver (Instant)
  • 1 egg, skilt i plomme og hvite
  • 75 g mørk sjokolade (70%), smeltet
  • kakao, til dryss

Begynn med bunnen. Legg bakepapir i formen. Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin, eller putt dem i en pose som du banker på til kjeksene er knust. Bland smulene med smeltet smør og hell blandingen over i formen. Bruk baksiden av en skje og press alt ned til du har et jevnt, nokså kompakt lag. Sett formen kaldt så lenge.

Lag fyllet. Legg gelatinbladene i en bolle med kaldt vann. Varm opp 1 dl av fløten i en liten kasserolle. Når fløten har nådd kokepunktet, og gelatinplatene er myke, klemmer du vannet ut av platene og har dem oppi kjelen med varm fløte. Rør til gelatinen er oppløst og avkjøl i noen minutter.

Ha mascarpone i en bolle sammen med melis, eggeplommen og espressopulveret. Visp til blandingen er jevn og fin. Ha eggehviten i en egen bolle og stivpisk den med en ren visp. Ha resten av fløten (2 dl) i en egen bolle og visp den til den tykner.

Hell gelatinblandingen over i bollen med mascarpone og visp den godt inn. Vend inn den vispede kremfløten, deretter den stivpiskede eggehviten.

Tøm ca. 1/3 av røren i en annen bolle. Tilsett den smeltede sjokoladen i gjenværende 2/3 av røren og bland den godt inn. Hell sjokoladeblandingen over bunnen i formen og jevn til overflaten. Sett formen i fryseren i 10 minutter slik at blandingen så vidt begynner å stivne. Ta ut formen av fryseren og hell den lyse blandingen forsiktig over toppen. Jevn til overflaten.

Sett formen i kjøleskapet i 4-5 timer, eller over natten. Skjær i passende biter, dryss over litt kakao eller finrevet, mørk sjokolade og server.

Ha en fin helg, og kos dere!

-Maria

tiramisu ostekake_3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *