Italiensk grønnsakssuppe med basilikum og parmesan

italiensk grønnsakssuppe_1

I dag har regnet øst ned hvor jeg bor, og så vidt jeg har skjønt så har det regnet i store deler av landet. Bortsett fra praktiske ting, som for eksempel hvis man har planlagt et arrangement utendørs, så er jeg ikke en av dem som blir deppa av gråvær. Jeg elsker den friske lufta når det regner, og det kjennes herlig med regnvann i ansiktet. Også er det innafor å spise deilige, varmende supper og gryter, som denne italienske grønnsakssuppen. Dette er italiensk bondekost, og en rustikk type suppe, så du trenger ingen blender eller annet utstyr. Du trenger ikke å følge oppskriften slavisk, bruk det du har i grønnsaksskuffen.

Enjoy!

Du trenger:

(Ca. 6 porsjoner)

 • olivenolje
 • 2 løk, hakket
 • 4 gulrøtter, hakket
 • 2 stenger selleri, hakket
 • 2 ss sukker
 • 3 hvitløksfedd, presset
 • 2 ss tomatpure
 • 2 squash, hakket
 • 1 boks (ca. 400 g) hvite bønner
 • 1 boks (ca. 400 g) grovhakkede tomater
 • 1 1/2 liter grønnsaks- eller kyllingkraft
 • 150 g pasta (f.eks makaroni eller andre små pasta)
 • 1 bunt basilikum, hakket
 • Parmesan, revet

Varm opp en liten skvett olivenolje i en stor kjele. Ha i løk og stek den på lav/middels varme i 10 minutter. Ha i gulrøtter og selleri og stek i ytterligere 10 minutter. Dryss på litt salt hvis det ser ut som løken brennes.

Tilsett sukker, presset hvitløk, tomatpure og squash, og stek i et par minutter. Hell i hvite bønner, grovhakkede tomater og grønnsakskraft og kok opp under omrøring. La suppen småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Hvis du lager suppen på forhånd så kan det avkjøles nå, og evt. settes i kjøleskapet noen timer eller til neste dag, eller has over i plastbokser med lokk og settes i fryseren.

Når du snart er klar til servering har du pasta i den kokende suppen og lar den småkoke til pastaen er ferdigkokt, ca. 8-10 minutter, avhengig av type pasta du bruker.

Server suppen med hakket basilikum og nyrevet parmesan på toppen, og gjerne med litt godt brød ved siden av.

Kos dere!

-Maria

italiensk grønnsakssuppe_2

Følg meg gjerne på facebook og instagram. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *