Rigatoni med ovnsbakte tomater, basilikum og parmesan

Rigatoni m tomat_1

Etter en helg med mye jobbing står snart en ny uke for døren. Som frilanser er ikke arbeidsdagene mandag til fredag fra 8 til 16, her jobbes det i rykk og napp. Akkurat nå er det en hektisk måned med flere baller i luften, først og fremst arbeidet med teksten til en ny bok fra kvinnen bak bloggen Passion for Baking, Manuela Kjeilen, og i tillegg jobber jeg noen timer i uka for reklamebyrået Breakfast. Spennende tider. For de av dere som kjenner til Manuela så kommer den nye boken hennes til å bli helt annerledes enn de andre hun har publisert, en helt annen stil og med mange, mange fantastiske oppskrifter.

Travle tider betyr mindre tid til kokkelering, så her kommer oppskriften på en enkel og kjapp middagsrett. Den krever lite av kokken, men smaker likevel kjempegodt. Hvis du vil ha kjøtt så kan du servere denne med f.eks. kylling eller litt sprøstekt bacon.

Ha en fortsatt fin søndag, og bon appétit!

Du trenger:

(ca. 4 porsjoner)

  • 500 g modne tomater
  • 1-2 hvitløksfedd, med skallet på
  • en skvett olivenolje
  • 1 ts rødvinseddik
  • 400-500 g rigatoni eller annen pasta
  • basilikumblader
  • Parmesan eller annen hard ost

Ha tomatene i en ildfast form sammen med hvitløksfedd med skall og litt olivenolje. Ovnsbak tomatene i midten av ovnen på 200 C i ca. 20 minutter.

Avkjøl tomatene litt før du drar av skinnet og har dem oppi en kjele. Klem hvitløksfedd ut av skallet og ha det også oppi. Sett kjelen på middels varme, ha i rødvinseddik og mos tomater og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

I mellomtiden koker du pasta etter anvisning på pakken. Jeg synes forøvrig at forpakningene ofte angir et eller to minutter for lang koke tid for å få en skikkelig god al dente pasta, så sjekk gjerne litt før, men det er en smakssak.

Hell vannet av pastaen og bland inn tomatsausen. Server med basilikumblader og nyrevet ost, f.eks parmesan, pecorino eller manchego.

Vel bekomme 🙂

Rigatoni_2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *