
Hvis du har tenkt å lage noe med rabarbraen du har i hagen begynner du å få det litt travelt, etter St. Hans begynner de å bli harde og trælete. Jeg har endel oppskrifter med rabarbra på bloggen, sjekk for eksempel rabarbragelé med rosévin, rabarbra- og jordbærsyltetøy, rabarbrakrem eller rabarbrakake med vanilje.
Disse muffinsene rører du sammen på 10 minutter, så her er det virkelig «minimum effort for maximum pleasure». Nyt dem varme fra ovnen, eller frys dem om du vil. De er laget med fullkornsmel og kli, så de metter godt og kan være et fint lite mellommåltid på travle dager.
Her er oppskriften.
Du trenger:
- 250 g lyst brunt sukker
- 3/4 dl solsikkeolje eller rapsolje
- 1 stort egg
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 2 1/2 dl yoghurt naturell
- 150 g rabarbra, skåret i biter
- 150 g hvetemel
- 125 g fullkornshvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 30 g kruskakli
- 1-2 ss demerarasukker (eller vanlig sukker)
Sett ovnen på 200 C og gjør klar et muffinsbrett med 12 papirformer.
Ha sukker, olje, egg, vaniljeekstrakt, yoghurt naturell og rabarbra i en stor bolle, og rør det lett sammen.
Sikt inn begge meltyper, bakepulver og natron og rør det inn med en slikkepott eller stor skje. Tilsett kruskakli og rør også den inn.
Fyll muffinsformene med røren, hvis du bruker cupcakeformer blir det noen flere enn 12 stk. Fyll formene 3/4 fulle. Pynt gjerne med litt rabarbra på toppen, og dryss på litt demerarasukker (eller bruk vanlig sukker).
Stek muffinsene på midterste rille i 20-25 minutter, sjekk med en kakepinne etter 20 minutter – hvis den er tørr når du tar den ut så er muffinsene ferdig.
Nytes helst mens de fortsatt er varme. Hvis du lager disse en stund før servering kan du lunke dem i stekeovnen i 3-4 minutter først.
