Mandelsmør

Mandelsmør_1

Dette er en GULLSKATT av en oppskrift – det at 2-3 ingredienser kan bli så godt er et mirakel! Bre et godt lag mandelsmør på et skive ristet brød og topp med ferske jordbær, og forbered deg på nytelse! Mandelsmør kan også brukes som kakefyll eller fyll til gjærbakst, bruk den som pastasaus eller bre et lag på toppen av fiskefileten, dryss over litt ekstra flaksalt og sett den i ovnen. Med andre ord så har denne herligheten mange bruksområder, også er den ikke så aller verst sunn heller.

Enjoy!

Du trenger:

  • 175 g mandler
  • 1/2 dl rapsolje
  • 1/2 ts godt flaksalt

Ha mandler, rapsolje og salt i en kjøkkenmaskin og kjør maskinen i noen minutter til blandingen er jevn og smørbar. Det kan virke for tørt i begynnelsen, men bare fortsett å kjøre maskinen så frigjøres oljen gradvis. Stopp noen ganger underveis for å skrape beholderen med en slikkepott.

Ha mandelsmøret over i et glass med lokk.

* Bruk mandelsmør på en skive ristet brød og topp med jordbær i skiver… utrolig godt.

* Du kan også bruke det som pastasaus, spar da litt av pastavannet før du heller det av pastaen, rør en god klatt mandelsmør inn i avrent pasta og tilsett litt av pastavannet for å få en jevn og fin saus.

* Bre litt mandelsmør på toppen av fiskefileter før du steker dem i ovnen

* Bruk mandelsmør som et sunnere og mindre søtt kakefyll

Jeg kan ikke få anbefalt dette nok, håper du vil prøve det!

Mandelsmør_nær

Inspirasjonen til denne oppskriften fikk jeg fra Leila Lindholms nye bok «The Fresh Foodie» (2015).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *