Linguine med en helt rå tomatsaus

Pasta med rå tomatsaus_1

Her får du en lett og sommerlig middagsrett som lages på få minutter! I dag har det vært vått og surt og kaldt her hvor jeg bor, skikkelig guffent, men idet jeg hadde rørt sammen denne skinte sola! Kanskje var det bare innbilning, men det spiller ingen rolle… 😉 Du trenger ikke mer tid enn det tar å koke pasta, likevel er den full av smak. «Sausen» er i hovedsak satt sammen av det man ville hatt i en tomatsaus, – tomater, hvitløk og urter – men her er den ikke kokt først, noe som gjør den ekstra fresh. Hvis du savner kjøtt her så tilsett gjerne stekt kyllingbryst, kjøttboller eller kanskje litt bacon.

Vel bekomme!

Pasta med rå tomatsaus_nær_liggende

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 250 g linguine eller annen pasta
  • 200 g cherrytomater (eller vanlige tomater)
  • 1/2 hvitløksfedd, skåret i veldig tynne skive
  • 1/2 ss honning (den flytende typen)
  • saften av 1/2 sitron
  • 1 ss olivenolje
  • en liten håndfull mynteblader
  • en stor håndfull basilikumblader
  • flaksalt og nykvernet pepper

Kok pasta etter anvisning på pakken. NB: min erfaring er at koketiden som er angitt er litt i meste laget for at pastaen skal bli al dente, så sjekk gjerne et eller to minutter før.

Del tomatene i to (eller i mindre biter dersom du bruker vanlige tomater) og legg dem i en bolle. Bland hvitløk, honning, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper sammen med tomatene, tilsett så revne mynte- og basilikumblader og bland godt. Bruk hendene og klem tomatene litt slik at de blir delvis most og gir fra seg litt «saft».

Ha tomatblandingen oppi nykokt og avrent pasta og vend det sammen. Serveres straks.

Pasta med rå tomatsaus_insta

(Inspirasjon til denne retten fikk jeg i Leila Lindholms nye bok «The Fresh Foodie».)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *