Vaniljeis med karamellfudge

Fudgeiskrem_2

Hjemmelaget is til 17. mai? Du trenger bare 5 minutter. Denne isen er så lett og fort gjort å lage at man tror det er en spøk, likevel får man en utrolig smooth og deilig iskrem, helt uten bruk av ismaskin! Hemmeligheten er søtet kondensert melk, og etter at jeg for et par år siden så Nigella Lawson lage is på denne måten, kommer jeg neppe til å ta meg bryet med å koke eggekrem og bruke ismaskin igjen. Heldigvis har det også blitt enklere å få tak i søt kondensert melk nå, den fås både i større dagligvarebutikker og i såkalte innvandrerforretninger. Bare husk at Vikingmelk ikke fungerer her; den er ikke søtet og man får da et helt annet (og mye dårligere) resultat.

Jeg brukte her minibiter av fudge, men du kan like gjerne bruke større biter (de finnes ofte i smågodt-hyllene) og hakke dem mindre. Eller bruk noe helt annet – hakket sjokolade, bananbiter, lakris, nøtter… anything.

Her er oppskriften – enjoy!

Fudgeiskrem_nær

Du trenger:

  • 3-5 dl kremfløte
  • 1 boks søt kondensert melk (ca. 400g)
  • 1-2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepaste, evt. frøene fra 1 vaniljestang
  • en liten håndfull karamellfudge, finhakket

Tøm kremfløten i en bolle og pisk den til den er myk og luftig (ikke overdriv piskingen så den blir «tørr»). Mengden her er en smakssak, bruker du 3 dl blir iskremen superduper smooth og ganske så søt, bruker du 5 dl blir den litt mindre søt. Tilsett søt kondensert melk og vanilje, pisk bare til alt er godt blandet inn i fløten. Rør inn fudgebiter.

Tøm blandingen over i en brødform eller plastboks med lokk. (Hvis du bruker en brødform må du dekke den til med plastfolie.) Sett den i fryseren i minst 5-6 timer eller over natten.

Ta isen ut av fryseren 10 minutter før du skal spise den, da har den perfekt konsistens!

Tips: bytt ut karamellfudge med andre smakstilsetninger:

– friske bær

– hakket sjokolade

– hakkede nøtter

– lakris eller annen godis i biter

– banan i små biter

– krokan eller knust Daim

– knust kjeks eller brownies i små biter

– smaksessenser, for eksempel noen dråper sitronessens eller appelsinessens

Fudgeiskrem_

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *