
Savner du et alternativ til potetsalaten når det skal grilles? Denne quinoasalaten passer perfekt til grillmat; kylling, svin, storfe, laks… omtrent hva som helst. Hvis du vil spise den som den er får du både et godt og næringsrikt måltid uten å tilsette noe som helst, og enda bedre blir den hvis du legger noen biter avocado på toppen, eller litt reker eller kyllingrester. Eller litt sprøstekt bacon eller chorizo… Tror ikke jeg trenger å si noe mer, tenker du skjønner at denne er litt som poteten, den kan brukes til «alt». Den passer også kjempebra til et koldtbord eller en hvilken som helst buffet, kanskje til 17. mai-brunchen?
Ikke hold igjen på appelsinsaften, den gjør virkelig underverker med smaken.
Du trenger:
(ca. 4 porsjoner som tilbehør, 2-3 porsjoner som en rett i seg selv)
- 150 g quinoa (jeg bruker den røde typen her)
- en god håndfull pistasjenøtter (uten skall)
- 3/4 dl appelsinjuice, helst ferskpresset
- 1/2 dl olivenolje
- 1-2 ts sherryeddik eller rødvinseddik
- salt og pepper
- 3-4 vårløk, skåret i tynne skiver
- en liten håndfull mynteblader, grovhakket
- en håndfull bladpersille (eller evt. basilikum), grovhakket
- ca. 60 gram ruccola eller spinat
- + Evt. avocado, kylling, reker…
Kok quinoa etter anvisning på pakken. I mellomtiden rister du pistasjenøttene litt i en tørr stekepanne, bare til de får litt farge. Grov dem.
Rør sammen ingrediensene til dressingen: appelsinjuice, olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper og rør det sammen med en gaffel.
Ha ferdigkokt quinoa i en bolle (eller rett på serveringsfatet) og bland inn halvparten av dressingen. Bland inn vårløk, hakkede urter og ruccola/spinat og det meste av pistasjenøttene. Til slutt ringler du over resten av dressingen og drysser over resten av pistasjenøttene. Smak til med evt. mer salt og pepper.
Klart til servering!
Tips: denne kan lages en stund i forveien, men vent med å blande inn ruccola/spinat til rett før servering, ellers blir salatbladene slappe og ikke så fristende å se på.
