Vårkaker til 17. mai og konfirmasjon

Grunnlovskake_hele-med-flagg

Skal du være vertskap på 17. mai? 17. mai er den dagen hvor kake er obligatorisk å ha i hus om man skal ha gjester, det er ikke det samme med en fancy fondant eller panna cotta, på nasjonaldagen er det kake som gjelder. Jeg har flere forslag til deg, og alle kan lages dagen i forveien. Bare husk at hvis du skal pynte med ferske bær så kan det være lurt å vente med det som skal på toppen til kaken skal serveres.

Mai er også den store konfirmasjonsmåneden og mange skal i konfirmasjon, noen skal arrangere festen og ofte blir noen bedt om å bidra med kaker til kakebordet. Malteser-kaken lenger ned i innlegget var tante Marias (= mitt) bidrag til min nieses konformasjonsdag og den ble godt mottatt 🙂

Kaken på bildet over var fjorårets 17. mai-kake og ble laget med grunnlovsjubiléet i bakhodet. Oppskriften på Eidsvollmennenes jubileumskake finner du HER.

Kaken på bildet under er en hvit sjokoladekake som er fylt med vaniljeduftende krem og ferske jordbær. Oppskriften finner du HER.

Hvit sjokoladekake med jordbær_nær2

Denne sjokoladekaken kalte jeg «sjokoladekake for voksne», men minstemann på 6 år mer eller mindre inhalerte sitt stykke… Må visst finne et nytt navn. Du finner oppskriften på denne sjokoladedrømmen HER.

Sjokomandelkake_1

Barnas favoritt, kanskje? Oppskriften på Malteser-kaken finner du HER. Herlig med litt «crunch» på sjokoladekaken, synes jeg!

Malteser-cake_ovenfra-p-C3-A5-skr-C3-A5

Hvis du heller vil servere en mer uformell kake så kan jeg anbefale denne sommerkaken med bær, oppskriften finner du HER.

Hagens grøde_alt

Vil ha noe søtt å sette fram som gjestene kan gå å småspise på kan du lage disse enkle sjokolademakronene, de er lettere å lage enn man tror! De kan også lages noen dager i forveien, bare husk å oppbevar dem kaldt. Oppskriften finner du HER.

Sjokolademakroner_

Er du en av dem som bare MÅ ha Kvæfjordkake eller «Verdens Beste» på 17. mai? Du finner oppskriften HER.

Eller hvorfor ikke lage en langpannekake som alle kommer til å elske, for eksempel sitronkake? Oppskriften finner du HER.

Er du kanskje en av dem som bare MÅ ha pavlova på 17. mai? Oppskrift og masse tips for å lysses med pavlova-kaken finner du HER.

Jeg håper du finner din favoritt blant forslagene mine, og jeg ønsker deg lykke til med baking og forberedelser. Tiden vi går i møte er så herlig, og hver gang den kommer blir jeg minnet på hvorfor vi må gjennom en mørk og kald vinter først. Hvordan skulle vi ellers kunne sette sånn pris på våren som vi gjør her oppe i nord…?

Jeg er snart tilbake med flere lette vårmiddager og luncher, i tillegg til mer fristende bakverk. Ha en fortsatt fin mai!

-Maria

Epletre_nær blomst

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *