Hvit sjokoladekake med jordbær

Hvit sjokoladekake med jordbær_insta

Denne kaken laget jeg med 17. mai i tankene, og siden jeg ikke er veldig glad i bløtkake generelt, så var denne et kjempegodt alternativ. Når bare kremen kan være i moderate mengder så blir det perfekt! Når det er sagt så er ikke dette en vanlig bløtkake; bunnen er laget med hvit sjokolade og smaker av luksus, og her brukes det kun ferske jordbær, ikke noe syltetøy. Jeg kan varmt anbefale denne til 17. mai-bordet eller til en hvilken som helst annen anledning, og det skader jo ikke å testbake i forkant… 🙂

P.S. Følg gjerne Marias Salt og Søtt på facebook  og Instagram. 🙂

Hvit sjokoladekake med jordbær_nær2

Du trenger:

 • 150 g hvit sjokolade, hakket
 • 200 g smør eller margarin i biter, romtemperert
 • 3 store egg
 • 150 g sukker
 • finrevet skall av 1/2 sitron
 • 200 g hvetemel
 • 1 1/2 ts bakepulver

Krem/pynt:

 • 400 g (ca en kurv) jordbær
 • juice fra ca 1/2 sitron
 • 1-2 ss sukker
 • 3 dl kremfløte
 • 1 ts vaniljeekstrakt eller 1 ss vaniljesukker

Sett ovnen på 180 C. Gjør klar to springformer på ca 20 cm i diameter, smør sidene og legg bakepapir i bunnen.

Ha sjokoladen i en glassbolle eller annen bolle som tåler varme. Sett bollen over en kjele med kokende varmt vann, det er viktig at bunne på bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Smelt sjokoladen mens du rører ofte, når den er smeltet tar du bollen vekk fra det kokende varme vannet. Ha i smøret og rør til det er smeltet.

Ha eggene i en mikserbolle og visp dem med en håndmixer til de er skummende. Tilsett sukker og sitronskall og visp videre på full hastighet til du har en veldig lys og luftig eggedosis, dette tar ca. 4-5 minutter.

Rør litt i sjokoladeblandingen igjen og tøm den over i bollen sammen med eggedosisen. Visp på lav hastighet til den er blandet inn, ikke lenger. Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktg inn med en slikkepott.

Fordel røren mellom to de formene og jevn til overflaten. Stekes i midten av den forvarmede ovnen i ca. 25 minutter, eller til bunnene er gjennomstekte. Dete kan du sjekke ved å stikke inn en kakepinne eller tannpirker, hvis pinnen får våt røre på seg må de stekes noen minutter til.

Avkjøl bunnene i formene i 10-15 minutter før du tar dem ut, avkjøl videre på en rist.

Rens meste parten av jordbærene (spar de fineste til pynt) og skjær dem i skiver. Ha skivene i en liten bolle sammen med sitronsaft og sukker og la dette stå i 20 minutter.

Pisk kremfløten sammen med vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. Sett en av de avkjølte kakebunnene på et kakefat med undersiden opp. Hell over de skivede jordbærene og evt. saften som har samlet seg nederst i bollen, og fordel dem i et jevnt lag utover bunnen. Bre på et godt lag med pisket krem, og legg den andre kakebunnen på toppen. Bre utover den resterende kremfløten og pynt med jordbær og evt. litt sitronmelisse.

Klar til servering!

Tips: pass på at sjokoladen ikke blir for varm når du smelter den, da vil den bli klumpete. Varm den forsiktig så den bare blir akkurat varm nok til å smelte.

Hvit sjokoladekake med jordbær_1

Synes du kaken er fristende ut? Klikke gjerne «liker»!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *