Lunchsalat med avocado, tomat og reker

Lunchsalat 15 april_2_ny oppl_igjen_xcf

Maria ryddet i kjøleskapet og det resulterte i denne salaten! Selv mat som går på siste verset kan bli en deilig og fargerik lunch, her hadde jeg en litt overmoden avocado og ditto tomat, reker i lake (ikke spør) og en halv pose salatblader. Dette ble faktisk en av de bedre luncher jeg har spist på en stund, problemet mitt er bare at jeg blir så søtsugen etter så sunn mat, selv om jeg er mett… hmmm… tips mottas med takk.

For å lage denne salaten trenger du:

(per person)

 • 1 avocado, skåret i biter
 • 1-2 modne tomater, delt i to eller skåret i biter
 • to håndfuller salatblader (jeg digger de posene med ferdig vasket salat)
 • en håndfull reker
 • saft fra ca 1/2 lime eller 1/4 sitron, som «dressing»
 • evt. en klype havsalt

Ha alt utover en tallerken og klem over litt lime eller sitron, og evt. dryss over en klype havsalt.

Ingrediensene her er bare veiledende selvsagt, hvis du har litt kylling igjen fra gårsdagens middag så bruk den istedet for reker, har du kokte linser eller bønner i hus så tror jeg de hadde vært et supert tillegg til denne salaten. Et lite dryss ristede pinjekjerner hadde også vært godt, eller noen grovhakkede cashewnøtter.

Lunchsalat_nær

English

Ingredients (per person):

 • 1 avocado
 • 1-2 ripe tomatoes
 • two handfuls salad leaves
 • one handful shrimp 
 • juice from 1/2 lime or 1/4 lemon
 • pinch sea salt (optional)

Put the ingredients onto a plate and mix gently. 

Use ingredients you have at home, if you have some cooked chicken hanging around use that. If you have some tinned (i.e. cooked) lentils or beans they would be great here, too. And maybe a sprinkle of toasted pinenuts or roughly chopped cashews… Enjoy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *