Tur-cookies med appelsin og sjokolade

Påskecookies_1

Så er vi inne i den uka hvor omtrent hele Norge står stille og alt er stengt. Da er man bare helt nødt til å planlegge litt og forberede mat til familien og potensielle besøkende. Turmat er også viktig å ha liggende, og mange sverger til Kvikk Lunsj – if it ain’t broke, don’t fix it, heter det jo. Men selv om Kvikk Lunsj kan være godt på tur så gir det ingen metthetsfølelse og ingen langvarig energi, og det er jo det man egentlig trenger når man er på tur! Jeg har oppskrifter på flere turbarer som er fulle av god energi og fiber, se for eksempel her, her og her. Disse cookiene er også et godt alternativ (kall dem gjerne påskecookies om du vil), de er laget på grovt mel og havregryn, og har en god smak av appelsin og sjokolade. God tur!

Påskecookies_3

Du trenger:

(ca. 30 cookies)

 • 115 g smør
 • 115 g vanlig hvitt sukker
 • 115 g lyst brunt sukker
 • 1 egg
 • 2 ss vann
 • 1 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
 • 115 g sammalt hvetemel, grov
 • 1 ts bakepulver
 • 250 g lettkokte havregryn
 • 1/2 ts salt
 • finrevet skall fra 1/2 appelsin eller noen dråper appelsinessens
 • 1/2 ts gurkemeie eller noen dråper gul eller orange konditorfarge (valgfritt)
 • sjokoladeknapper eller non-stop/smarties

Sett ovnen på 180 C, bruk varmluft om ovnen din har det. Gjør klar to stekebrett med hvert sitt ark bakepapir.

Ha smør og begge typer sukker i en bolle, miks dette til det er lyst og luftig. Bruk gjerne en elektrisk håndmikser eller annen motorisert kjøkkenmaskin, men det er ikke strengt nødvendig.

Tilsett egg, vann og vanilje og miks videre til dette er godt blandet inn. Ha deretter i mel, bakepulver, havregryn, salt, appelsinskall/essens og evt. gurkemeie eller konditorfarge og bland bare til alt er godt blandet.

Bruk enten en liten iskremskje eller to spiseskjeer og legg spiseskjestore kuler av deigen utover brettene. Stek cookiene i ca 12-15 minutter, eller til de såvidt begynner å bli litt mørkere rundt kanten. Så fort du har tatt brettet ut av ovnen så legger du på sjokoladeknapper eller non-stop/smarties, trykk dem litt ned i de fortsatt varme cookiene.

La dem avkjøles på brettet i noen minutter før du flytter dem over på en rist til videre avkjøling.

Enjoy!

Påskecookies_5

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *