Iskrem med mint, grønn te og mørk sjokolade

Matcha_iskrem

Det å lage sin egen iskrem er slett ikke vanskelig, og tenk bare hvor mange muligheter som åpner seg med tanke på variasjoner og smak! Du trenger strengt tatt ikke iskremmaskin heller, tips til hvordan du lager isen uten det finner du nederst i oppskriften. Maskinen jeg bruker er en «billigmaskin» som jeg kjøpte for mange år siden, men den funker helt greit.

Akkurat denne oppskriften ble jeg inspirert til å lage etter å ha vært innom siden Food52, det er vel egentlig bare måleenhetene og noen mengdemål som er endret. Minstemann her hjemme liker absolutt ikke mint, og ansiktsuttrykket hans da jeg sa mamma hadde puttet mint i iskremen var bare helt priceless… Men sjokoladebitene gjorde nok at han ville ta sjansen på å smake likevel, og som om det var en kjempeoverraskelse at dette var godt sa han «Oi! Jeg liker det jo! Kan jeg få mer?» Oppskriften bruker også kokosmelk, noe som heller ikke er noen generell favoritt hos barna, men man kan nesten ikke smake kokos her.

Sliter du med å få tak i matcha-pulver så etterlys det hos din nærmeste helsekostbutikk, det er på vei til å bli mer standard også her i Norge, men vi er jo litt treige av oss her oppe i nord. Jeg har forresten sett det hos XXL også. Det gjør jo ikke akkurat noe å tilsette antioksidanter i iskremen, matcha inneholder visstnok 137 ganger mer antioksidanter enn vanlig grønn te.

Enjoy!

Matcha_te

Du trenger:

  • 2 bokser lett kokosmelk (2 x 400 ml)
  • 2 ts matcha (grønn te i pulverform, fåes hos helsekost)
  • 1-2 ts mynteekstrakt
  • 1 1/4 dl lønnesirup
  • 150 g mørk sjokolade, hakket i biter

Ha alle ingrediensene bortsett fra sjokolade i en bolle og visp kraftig til alt er veldig godt blandet. Man kan gjerne bruke en blender til dette.

Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i et par timer, en time holder hvis kokosmelken var i kjøleskapet før bruk.

Tøm blandingen over i en iskremmaskin og kjør den etter maskinens bruksanvisning. Når blandingen har begynt å stivne tilsettes sjokoladebitene før du kjører ismaskinen litt til.

Nå kan du servere isen som en fløyelsmyk iskrem, eller overfør den myke, halvfrosne isen over til en boks med lokk og sett den i fryseren i 2-3 timer.

Ta isen ut av fryseboksen et kvarter før den skal nytes.

Tips: hvis du ikke har iskremmaskin så tømmes blandingen over i et boks med lokk istedet for over i maskinen. Sett boksen i fryseren, men for å unngå at iskrystaller dannes bør blandingen kjøres i en food processor minst et par ganger under innfrysningen, f.eks etter en time og deretter etter en time til.

Matcha_iskrem2

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *