Sjokoladesnurrer

Sjokoladesnurrer_

Så var det ikke vår riktig enda da… snøen laver ned og jeg sitter her våt opp til knærne etter å ha fulgt ungene til skolen. Slike dager er det perfekt å ha noe sånt som sjokoladesnurrer i fryseren, noen minutter i ovnen og det lukter fersk bakst på kjøkkenet. Har du ikke det så kan du jo bake i ettermiddag!

Her er oppskriften på deilige sjokoladesnurrer:

Du trenger:
(ca 25-30 boller)
6 dl melk
100 g smør
1 pk tørrgjær
4 ss sukker
ca 1,5 liter hvetemel
150 g sjokolade, hakket
1 egg, til pensling

Varm melk og smør sammen, enten i en bolle i microen eller i en kjele. Bare varm nok til at smøret akkurat smelter og blandingen er lunken (“fingervarm”). Rør inn gjær og sukker.
Rør inn akkurat nok mel til at deigen kommer sammen og kan knas, det er ikke sikkert at du trenger alt, prøv deg fram. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok, deigen bør eltes i minst 5-7 minutter.
Sett deigen til heving med et klede over til den er blitt dobbelt så stor.
Finn fram kjevla og strø litt mel på arbeidsbenken, du trenger ganske stor plass. Kjevle ut deigen nokså tynt til du har et slags rektangel.

Kanelkringle_kjevlet ut

Dryss over hakket sjokolade, så jevnt fordelt som mulig.
Rull sammen rektangelet, start fra langsiden, til du har en lang rull.
Bruk en skarp kniv og skjær rullen i ca 2 cm tykke “skiver”, legg dem med snittflaten opp på et bakepapirkledd stekebrett. (Du trenger nok to brett.)
Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 20 minutter, sett samtidig ovnen på 200 C.

Når sjokoladesnurrene er ferdig hevet pensles de med egg, stekes deretter midt i ovnen (200 C) i ca 13-15 minutter.
Avkjøles på rist før de nytes, helst fortsatt lunkne.. Egner seg fint til frysing.

Sjokoladesnurrer_2

PS: hvis du synes dette ser fristende ut så klikke gjerne “liker” på den blå knappen nedenfor 😀

Write a comment

Your email address will not be published.