Kokebokbonanza + vinneren av giveaway!

Kokebokhylla

Vinneren av give-awayen ble :

vinner giveaway brødogkorn

Gratulerer! Du mottar snart en mail hvor du blir bedt om å sende din postadresse, så kommer boken i posten! 🙂

*********************Give-away er avsluttet***************************************************************

Trodde du at du hadde mange kokebøker…? Det trodde jeg også, men jeg ser jo på dette bildet at det er plass til mange flere! Denne hjørnebokhylla i stua er snekret av pappa, på spesialbestilling fra meg. Etter at jeg rundet 400 kokebøker har jeg sluttet å telle, men her står de aller fleste. Kokebøker for meg er omtrent som sko er for visse andre jenter; elsker å kjøpe dem, elsker å prøve dem, noen blir stående på hylla mens andre brukes stadig vekk. Noen er slitt og høyt elsket, noen er vakre, men brukes sjelden eller aldri. Noen er vintage, noen kommer rett fra fabrikken.

You get my point. Hvis Amazon hadde hatt «frequent flyer miles» hadde jeg kunnet fly rundt jordkloden mange ganger.

Bøkene er ikke veldig organiserte, men til dels satt opp etter type mat. Her er f.eks deler av den franske hylla. Ingen av disse er ofte brukt, men mange har vakre bilder og gir meg inspirasjon. Må få nevne at kokeboken «My cookbook» av selveste Gerard Depardieu fikk jeg i gave… et kitchy tilskudd til samlingen.. 😉

Kokebokhylla_french

Og her er deler av den italienske hylla.

Kokebokhylla_italian

Og her er delen av hylla som vokste etter at jeg fikk barn – fra babymat til mat for skolebarn. For å være helt ærlig så er det ikke mange av disse som er blitt brukt, mine barn er så sære at det som karakteriseres som «barnevennlig mat» og «barnas favoritt» er sjelden en slager her hjemme.

Kokebokhylla_barn

Bakebøker og bøker med annet søtt er min svakhet, jeg kan bare ikke få nok… Somebody stop me.

Kokebokhylla_søtt

Når jeg havner på en «sunn bølge» er det denne hylla jeg kikker i for å få inspirasjon, digger bøkene til Dale Pinnock og Donna Hay når jeg vil inspireres til å lage lettere mat.

Kokebokhylla_sunnere

Også har jeg jo selvsagt bøkene til en av mine største oppdragsgivere, Manuela fra passionforbaking.com. Favoritten blant dem er Manuelas Hjemmebakst hvor man finner både salt og søtt, men jeg er jo selvsagt veldig glad i Manuelas romantiske drøm hvor jeg har hatt en finger med i skrivingen.

Kokebokhylla_Manuela

Og her er de virkelige skattene i hylla, gamle kokebøker, brukt av husmødre for mange år siden. Noen av dem er arvet familiegods, noen er kjøpt på bruktbutikker eller antikkmarkeder.

Kokebokhylla_gamle

For eksempel denne boka som ble trykket i 1907, altså fem år før Titanic gikk ned. Når den ble kjøpt lå det masse notater inni, håndskrevne oppskrifter med personlige notiser. Jeg er litt svak for slikt, blar meg gjennom dem og begynner å danne meg et bilde av kvinnene som har eid denne boken opp gjennom over 100 år…

Kokebokhylla_en gammel

Ok, et kjempehopp i kategori: bøker i kitch-kategorien.. denne står kanskje øverst på lista: Hostess with the Mostess. Kul retro bok som retter seg mot 50- og 60-tallets overdanderte retter og perfeksjonistiske vertinneoppgaver.

Kokebokhylla_hostess

Hvem husker denne gjengen? Cooking with Friends kjøpte jeg da jeg var utvekslingsstudent i USA for sånn cirka hundre år siden, den inneholder selvsagt «Phoebe’s muffins», «Monica’s lasagne», osv. Har prøvd én oppskrift fra den og den funka ikke særlig bra.

Kokebokhylla_friends

I tillegg har jeg en drøss kokebøker fra diverse kjendiskokker, det var tross alt Nigella som fyrte opp under min glede for matlaging, så hennes har jeg selvsagt alle av. Jamie Oliver er også godt representert, men de blir sjelden brukt. Altfor mange ingredienser per rett, og ofte råvarer som er vanskelig å få tak i, men de kan likevel inspirere meg. Hele nederste hylle er reservert matmagasiner, det begynner å bli noen hundre av dem også… favoritten er Delicious magazine, fantastisk blad med bilder som får meg sulten selv om jeg akkurat har spist.. :-S

Ok, over til dagens giveaway! 😀

Denne boka er laget av Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn, og den er fylt med gjærbakst og andre godsaker. Fine bilder og inspirerende oppskrifter.

For å få boken hjem til deg, gå via denne linken: Rafflecopter giveaway (som automatisk trekker en vinner neste uke) hvor du kan velge mellom 1 eller 2 «lodd». Besøk Marias salt og søtt på facebook, og/eller legg igjen en kommentar her på bloggen.

Lykke til!

Brødogkorn_boka

Hvilken er DIN favorittkokebok? Jeg vil gjerne høre!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *