Glutenfri sjokoladebrowniekake

Glutenfri brownies_1

Freddan er her! Føler meg truffet av den quoten «Yohoo! It’s Friday!!! Oh, wait, I’m a mom.» Det gjelder kanskje de fleste foreldre, fredag får en litt annen betydning når det er småbarn i heimen.

Så, de som ikke sitter og planlegger drikkevarer og kveldens outfit kan heller tenke på hvor mange kalorier de sparer på å ikke drikke alle de ølene eller drinkene, og lage denne sjokoladebrowniekaken (jepp) istedet. (Og for å være helt ærlig så tar jeg heller et stykke av denne enn en halvliter øl, men det er jo meg, da.. 😉 Denne kaken er som en hybrid mellom en brownie og en saftig langpannekake; den er smuldrete og får en sprø kant, men inni er den fudgy og skikkelig deilig, rett og slett. Den inneholder ikke noe mel, så denne kan også spises av glutenintolerante folk.

Hva skal DU spise i helgen?

Du trenger:

  • 100 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
  • 3 egg, separart i plommer og hviter
  • 75 g sukker
  • 75 g mandelmel (eller svært finmalte mandler)
  • 1 ts instant espresso-pulver
  • 30 g valnøtter (eller andre nøtter du liker), grovhakket (kan utelates)

Forvarm ovnen til 180 C.

Gjør klar en form på ca 20×20 cm, evt. en rund for på 18-20 cm i diameter, legg bakepapir i bunnen og smør sidene.

Smelt sjokoladen, enten i mikrobølgeovnen eller over et vannbad.

Ha eggehvitene i en bolle og stivpisk dem med en håndmikser.

Ha eggeplommer og sukker i en annen bolle og pisk dette til det blir lyst og luftig. Hvis du gjør det i denne rekkefølgen kan du bruke de samme vispene du brukte for å piske eggehvitene, men pisker du plommene først må vispene vaskes veldig godt før du begynner på hvitene.)

Ha mandelmel, kaffepulver, nøtter og den smeltede sjokoladen over i bollen med de piskede eggeplommene, bland alt godt sammen.

Ha i en stor skje med stivpiskede eggehviter og bland dette inn, ha deretter resten av eggehvitene oppi og vend dem forsiktig inn i røren. Hell alt over i den klargjorte formen.

Sett formen midt i ovnen i ca 18 minutter. Avkjøl kaken i minst 20 minutter i formen før du tar den ut og skjærer i passe store biter.

(Oppskriften jeg brukte som utgangspunkt fant jeg på nettsiden til Delicious Magazine.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *